Ispovjest Boška Gardaševića: Hoće glavu da mi skinu zbog plaže

Tvrdi da je njegova agonija sa napadima počela pred ljeto 2013: “Tada sam čudnim spletom okolnosti izgubio desni dio plaže Kamenovo na tenderu, koji sam punih 11 godina držao u zakup”
267 pregleda 14 komentar(a)
Boško Gardašević, Foto: Vuk Lajović
Boško Gardašević, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.11.2014. 14:40h

Nedavno ranjeni Budvanin Boško Gardašević (58) kazao je da je dva puta pucano na njega isključivo zbog zakupa plaže Kamenovo.

“Hoće glavu da mi skinu samo zbog te plaže“, rekao je juče “Vijestima”.

Tvrdi da je njegova agonija sa napadima počela pred ljeto 2013: “Tada sam čudnim spletom okolnosti izgubio desni dio plaže Kamenovo na tenderu, koji sam punih 11 godina držao u zakup”.

Dodao je da su nepoznate osobe u posljednje dvije godine pokušale tri puta da ga ubiju.

“Jednom su me maskirani napadači napali bejzbol palicama, drugi put je na mene pucao čovjek vozeći motor i treći put prije deset dana, kad sam sa tri metka upucan na 50 metara od zgrade u kojoj živim sa porodicom“, rekao je Gardašević.

Kazao je da nema kriminalni dosije i demantovao da su novčana dugovanja motiv napada na njega: “Nikome ne dugujem ni centa. Nikada u životu nijesam uradio nijednu kriminalnu radnju. Živim pošteno, imam dvoje djece. Sve sam ispričao policiji i u zapisniku stoji da sve moje sumnje o pokušaju ubistva potiču zbog zakupa te plaže”, kazao je Gardašević.

Istakao je da se posljednji napad na njega odigrao kada se vraćao kući iz obližnjeg lokala.

“Koračao sam i vidio sam pritajenog muškarca. Bio je na obližnjem gradilištu, čekao me je da naiđem. Bio je maskiran, sa kapuljačom na glavi, u crno obučen, sportski građen, počeo je da trči ka meni, noseći pištolj u desnoj ruci. Prošao je pored mene ispalio četiri metka od kojih su me tri pogodila”, rekao je Gardašević.

Dodao je da mu je doktor rekao da je imao sreće da mu nijesu povrijeđeni vitalni organi, a ni arterija.

“Jedan metak je i dalje u mojoj nozi. Predstoji mi ponovo operacija“, ispričao je Gardašević.

Dodao je da se ne plaši i da će istrajati u sudskom procesu koji je pokrenuo protiv banke, kako bi dokazao da je “na najbrutalniji način izbačen” sa plaže Kamenovo.

“Poručujem svima da me nijesu uplašili i da ću se boriti pravno da istjeram pravdu. Odmah nakon što sam izgubio na tenderu 2013. godine, odnosno kada je ’Morsko dobro’ odbilo moju ponudu, jer bankarska garancija, umjesto na 90, bila je napisana na 88 dana, i to navodnom greškom radnice u banci, iako je moja ponuda bila najbolja, započele su moje muke”, rekao je Gardašević.

Dodao je da je u medijima govorio o čudnim i zakulisnim radnjama.

“Zamislite, banka je za istu plažu, izdala deset garancija ljudima koji su konkurisali i svaka je bila na 90 dana koliko se tražilo u tenderu. Jedino je moja garancija je bila na 88 dana, iako sam u zahtjevu tražio na 90. Zbog te greške banke, ’Morsko dobro“’ je automatski odbilo moju ponudu i plažu dodijelilo drugome”, kazao je Gardašević.

Dodao je da je nadležnim rekao da je dovoljno bilo da pozovu banku, koja bi potvrdila da je u pitanju greška.

“Nije pomoglo. Žalio sam se. Upravni sud je kazao da je banka kriva, to je isto potvrdio i Vrhovni sud. Pred kotorskim Osnovnim sudom tužio sam banku za isplatu kompletne štete koju su mi napravili“, kazao je Gardašević.

"Ponovo ću se javiti na tender, dosađivaću im i dalje"

Gardašević je kazao da će se ponovo javiti na tender za zakup Kamenova. Ukoliko ne bude objavljen, tvrdi da će podnijeti krivične prijave.

“Njima iduće godine ističe zakup plaže, koju su dobili na tri godine. Na taj tender niko se ne bi javio osim mene. Zato ih je strah i hoće da me eliminišu, da im ne bi dosađivao. Neću pustiti tu plažu, jer je posljednjih 11 godina hranila moju porodicu”, zaključio je Gardašević.

Bonus video: