Uprava policije ne bi da se izvini Malikoviću

Bivši komandant Posebne jedinice policije, tužio je svoju službu za mobing. Nakon toga raspoređen je na mjesto prvog čovjeka kolašinske policije
480 pregleda 1 komentar(a)
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Zlatko Maliković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.11.2014. 20:49h

Zastupnica države Radomirka Raičević, nije pristala na mirno poravnanje spora sa policajcem Zlatkom Malikovićem, iako je on htio da odustane od tužbe ukoliko mu se Uprava policije javno izvini što je više od godinu bio neraspoređen u službi.

Bivši komandant Posebne jedinice policije, tužio je svoju službu za mobing. Nakon toga raspoređen je na mjesto prvog čovjeka kolašinske policije.

Njegov punomoćnik, advokat Duško Jovović, juče je rekao da su oni spremni na mimo poravnanje, ukoliko se policija izvini.

Raičević je odgovorila da tužilac nije ničim dokazao osnovanost tužbenog zahtjeva i priložila nove dokaze.

Spor je odložen za 3. decembar, kako bi se advokat upoznao s novim dokazima.

Na prethodnom ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu, Maliković je naveo da to što je raspoređen na mjesto načelnika u kolašinskoj policiji ne utiče na postupak i tražio odlaganje ročišta, jer njegov punomoćnik nije mogao da prisustvuje zakazanom ročištu.

On je ranije isticao da je čitav radni vijek proveo u specijalnim jedinicama, da je PJP za godinu dana koliko je bio na njenom čelu ostvarila najbolje rezultate od kad postoji i da nije postojao nikakav razlog za njegovu smjenu.

Bonus video: