Zlato za Mariju Ham u Skoplju

104 pregleda 0 komentar(a)
Marija Ham, Foto: Kuglaški savez Crne Gore
Marija Ham, Foto: Kuglaški savez Crne Gore
Ažurirano: 13.11.2014. 18:28h

Crnogorska kuglašica Marija Ham osvojila je zlatnu medalju na tradicionalnom međunarodnom takmičenju u Skoplju, koje je održano povodom oslobođenja glavnog grada Makedonije, na kojem je prvi nastupila i ženska reprezentacija Crne Gore.

Marija Ham je punoj kuglani koja se nalazi u okviru velelepnog sportskog centra Boris Trajkovski osvojila prvo mjesto, sa oborena 563 čunja. Kako je Marija igrala najbolje govori podatak da je drugoplasiranu takmičarku i najbolju igračicu i višestruku šampionku Makedonije, Gijevsku pobijedila sa 38 oborenih čunjeva razlike. što je na međunarodnim turnirima na kojima nastupaju vrhunske takmičarke više nego dobar rezultat.

"Rukovodstvo reprezentacije i ostali članovi su kraj meča dočekali sa velikom radošću, jer prvi put od kako postoji crnogorsko kuglanje osvojena je jedna medalja i to zlatna", navodi se u saopštenju Kuglaškog saveza Crne Gore.

I ostale članice crnogorske reprenzentacije su pokazale jako dobro kuglanje, pa je mlada Marina Samardžić (oborenih 516 čunjeva) zauzela četvrto mjesto, sa samo dva manje oborena čunja od trećeplasirane Kuzmanovske.

Aida Kankaraš je oborila 488 čunjeva, Dušica Bojović 481, Mirijana Ardalić 476, Anđelka Đurišić 465, Sanja Dragićević 448 i Neda Mijović 442.

"Prilikom dodjele medalja svi prisutni gledaoci frenetičnim aplauzom još jednom su pozdravili pobjednicu ovog jakog međunarodnog turnira ,a dok se crnogorska zastava visoko podizala na jarbol i svirala crnogorska himna u čast pobjednice, kod članova crnogorske reprenzetacije osjećala se velika emotivna uzbuđenost zbog ovog velikog sportskog uspjeha i dostojnog prestavljana svoje zemlje na ovom takmičenju".

"Ovim je Kuglaski savez Crne Gore je još jednom pokazao da se i u više nego jako skromnim uslovima u kojima radi i funkcioniše i kojima se suočava, mogu postizati jako dobri sportski rezultati", dodaje se u saopštenju KSCG.

Bonus video: