Uhapšena porodica Stanković, policija tvrdi da su napali službeno lice

Oni su u policiji, a ja u bolnici, ispitivali su i mene i najavili da će mi i telefon oduzeti. Ovo je nevjerovatno nasilje, nalaze u tekstovima koje sam objavio elemente uzurpacije i uznemiravanja... Zloupotrijebili su silu", rekao je Stanković
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2014. 17:55h

Cetinjska policija uhapsila je jutros dva sina Cetinjanina Milorada Stankovića nakon što su, noseći transparente i govoreći preko megafona, protestovali uoči svečanog otvaranja cetinjske pijace.

Porodica Stanković se već godinama sudi sa Prijestonicom, smatrajući da je uzurpirana njihova imovina na prostoru gdje se nalazi pijaca i nezakonito upisana na Prijestonicu. Policija je kasnije uhapsila i sa lisicama na rukama sprovela Stankovićevu ženu i snahu, koje su se nalazile u njihovom poslovnom prostoru u krugu pijace.

Policija je saopštila da je podnijela krivičnu prijavu protiv M.S. (31), M.S. (26), R.S. (53) i T.S. (33) iz Cetinja, zbog "osnovane sumnje da su danas, 13. novembra 2014. godine, počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti."

"Sumnja se da su prvo M.S. i M.S. oko 09,30 časova, u krugu gradske pijace u Cetinju, pružili aktivni otpor policijskim službenicima D.Đ. i Đ.A. prilikom njihovog privođenja na način što su ih gurali kada su otpočeli ovu policijsku radnju, a zatim i pasivni otpor tako što su se držali za metalne okvire prozora. Policijski službenici su potom ova dva lica savladali upotrebom fizičke snage i sredstava za vezivanje, nakon čega su privedena u prostorije OB Cetinje.

Privođenju M.S. i M.S. prethodio je događaj u kojem su policijski službenici D.Đ. i Đ.A. primijetili da su ova dva lica uklonila zaštitnu rešetku sa prozora jednog od objekata pijace, nakon čega su, noseći torbu, ušla u unutrašnjost tog objekta. Policijski služenici su ušli za njima u objekat i izdali im usmenu naredbu da predaju torbu na uvid, o što su se oni, kako se sumnja, oglušili. Policijski službenici su im nakon toga saopštili da će biti privedeni, a potom je došlo i do goreopisanog događaja u toku privođenja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija dodaje da su osumnjičene R.S. i T.S. ušle u navedeni objekat prilikom privođenja M.S. i M.S. i tada je T.S, sumnja se, sa poda podigla i uzela navedenu torbu, kao i megafon koji je pronađen kod. M.S. i M.S.

"Policijski službenici su od T.S. zatražili da preda torbu i megafon, što je ona odbila, nakon čega je upozorena da će prema njoj biti upotrijebljena sredstva prinude ukoliko to ne učini. Pošto je T.S. i tada odbila da preda torbu i megafon, policijski službenik je pokušao da od nje uzme navedene stvari, u čemu ga je, kako se sumnja, spriječila R.S. koja ga je vukla za ruke i uniformu, dok ga je T.S. u isto vrijeme gurala od sebe. Policijski službenici su nakon toga, upotrebom fizičke snage i sredstava za vezivanje, savladali R.S. i T.S. i priveli ih u OB Cetinje. Od ovih lica su oduzeti megafon i torba u kojoj su se nalazili dva transparenta, auto – lak i sedam kutija farbe", dodaje se u saopštenju.

Prijava je podnijeta i protiv Milorada Stankovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. "On je naime, kako se sumnja, na ročištu pred Osnovnim sudom u Cetinju, održanom 31. oktobra 2014. godine, dao izjavu koju su prenijeli mediji, a koja je izazvala uznemirenost i osjećaj ugroženosti nekoliko lica koja su ovim povodom protiv M.S. podnijela prijavu OB Cetinje", zaključuje se u saopštenju.

Milorad Stanković, koji je u "Vijestima" prekjuče najavio da će spriječiti svečano otvaranje pijace jer se nalazi na njegovoj imovini, od sinoć se nalazi u bolnici zbog zdravstvenih problema.

Milorad Stanković

On je "Vijestima" rekao da je sinoć bio na informativnom razgovoru u vezi pijace kod komandira Džakovića, povodom prijave Valentine Vujović, savjetnice gradonačelnika i Snežane Popović, lokalne funkcionerske.

"Bio sam da vidim kakvo je stanje na pijaci, tamo je bila patrola, pitao sam da li mogu da uđem, rečeno mi je da ne mogu iako je tamo moj objekat. Papir o tome mi nijesu dali. Ušle su i dvije činovnice Prijestonice – Ana Nikolić i Snežana Popivoda, došle suda me prijave... Potom sam završio na koronarnoj jedinici jer sam srčani bolesnik. Ne znam detalje od jutros, osim da mi policija u našem objektu uhapsila prodicu... Oni su u policiji, a ja u bolnici, ispitivali su i mene i najavili da će mi i telefon oduzeti. Ovo je nevjerovatno nasilje, nalaze u tekstovima koje sam objavio elemente uzurpacije i uznemiravanja... Zloupotrijebili su silu", rekao je Stanković.

Tržnica, čija je cjelovita rekonstrukcija započeta u drugoj polovini prošle godine, u upotrebu je puštena simboličnim događajem kojem su prisustvovali brojni građani, kojima se obratio gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

"Drago mi je što danas puštamo u upotrebu novu gradsku tržnicu, i to na mjestu koje je donedavno predstavljalo jedan od najzapuštenijih lokaliteta u gradskom središtu. Smatram da smo proteklim radovima stvorili odlične uslove za sve njene korisnike, te od danas možemo reći da je naša gradska uprava uspješno stavila tačku na još jedan izraženi infrastrukturni problem. Kako i sami možete vidjeti, pijačni plato predstavljao je samo dio rekonstrukcije tržnice, s obzirom da smo u istom periodu obnovili sve objekte u njegovoj okolini, ali i prilaze, dostavnu saobraćajnicu, uz gradnju nove instalacione mreže i javne rasvjete", kazao je gradonačelnik Bogdanović obraćajući se građanima.

Otvoren hotel "Monte rosa"

Na Ivanovim koritima danas je otvoren novi hotel “Monte rosa”. Objekat su svečano otvorili Bogdanović i vlasnik hotela “Monte rosa” Dragan Čavor.

Gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo zbog činjenice da Cetinje dobija novi turistički sadržaj, koji lokalnom stanovništvu nudi i nova radna mjesta.

"Kao jedna od strateški najvažnijih privrednih grana u našoj državi i u našem gradu, turizam ima izuzetan značaj i otud upravo ovakvi projekti jesu pravi primjer realizacije uspješnih ideja, na čemu želim čestitati rukovodstvu i osoblju ovog hotelskog objekta. Imajući u vidu sadržaje koje nudi hotel „Monte rosa“, biću slobodan da ustvrdim kako je riječ o objektu koji će svojim korisnicima ponuditi raznovrstan ugođaj i to u jedinstvenom ambijentu Nacionalnog parka „Lovćen“", rekao je on.

Vlasnik hotela “Monte rosa” Dragan Čavor naglasio je kako vjeruje da će taj objekat bitno doprinijeti ponudi Lovćena, ali i da je njegova investicija naišla na izuzetne podsticaje gradske uprave.

"Upravo podsticaji koje je ponudila lokalna uprava, mnogo su nam značili pri realizaciji same investicije. Stoga, mogu naglasiti da je riječ o odličnom modelu u pravcu razvoja turističke ponude, odnosno podsticanja privrednih aktivnosti", naglasio je on.

Galerija

Bonus video: