Predstava "Filomena Marturano" osvojila dvije nagrade "Ardalion"

Festivalski žiri kojim je predsjedavao Nebojša Romčević, jednoglasno je dodijelio nagradu "Ardalion" za najbolju mušku ulogu Branimiru Popoviću za ulogu Domenika u predstavi "Filomena Martrano"
114 pregleda 1 komentar(a)
Momčilo Otašević, Foto: Privatna arhiva
Momčilo Otašević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.11.2014. 14:22h

Pozorišna predstava "Filomena Marturano" u produkciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice, osvojila je dvije nagrade "Ardalion" na upravo završenom 19. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu.

Komad koji je po tekstu Eduarda de Filipea režirao Jagoš Marković, dobio je i najveću prosječnu ocjenu publike u istoriji užičkog festivala – 4,81.

Festivalski žiri kojim je predsjedavao Nebojša Romčević, jednoglasno je dodijelio nagradu "Ardalion" za najbolju mušku ulogu Branimiru Popoviću za ulogu Domenika u predstavi "Filomena Martrano".

Takođe jednoglasno, Momčilu Otaševiću je za ulogu Mikelea u istoj predstavi, dodijeljen "Ardalion" za najboljeg mladog glumca, a Otaševiću je pripala i Nagrada "Politike" "Avdo Mujčinović".

Prema ocjeni uticajnog beogradskopg bloga "Belgrade Edt Culture", komad "Filomena Marturano" trebao je dobiti i nagradu za najbolju predstavu uopšte na užičkom festivalu, dok je Anita Mančić trebalo da dobije "Ardalion" za najbolju žensku ulogu za svoju interpretaciju Filomene Marturano.

Bonus video: