U kafiću će da vještače telefon

63 pregleda 2 komentar(a)
Lidija Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
Lidija Nikčević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.11.2014. 09:59h

Svjedočenjem vještaka telekomunikacione struke Predraga Boljevića juče je u nikšićkom Osnovnom sudu nastavljen postupak protiv šestorice optuženih za napad na novinarku „Dana" Lidiju Nikčević, koja je brutalno pretučena 3. januara ispred dopisništva.

U nikšićkom lokalu „Atrijum“, gdje kao konobar radi jedan od optuženih Nikola Bulatović, 15. novembra biće urađeno vještačenje lcako bi se utvrdilo da li se optuženi u vrijeme napada nalazio na radnom mjestu ili ne.

Vještak je pojasnio da u praksi nije moguće da se podaci operatera o lokacijama telefona ne slažu sa stvarnom pozicijom korisnika. On je pojasnio da samo može doći do "preklapanja” baznih stanica na istoj lokaciji.

U sudnici je juče prikazan i prilog TV „Vijesti", a koji se odnosi na izjavu Milovana Mitrovića, oca optuženog Vladimira Mitrovića, koji je novinarima tvrdio da mu je sin kazao da je “pod prisilom potpisao unaprijed pripremljenu izjavu i pismo”, koje je optuženi uputio ovoj TV kući.

Nikšićka policija uhapsila je 27. marta Željka Miletića, koga optužnica tereti da je naručilac napada na Milovana Gardaševića, Zorana Abramovića, Nikolu Bulatovića i Vukašina Đurđevca, koji su optuženi da su učestvovali u napadu, dok je Vladimir Mitrović okrivljen za pomaganje.

Bonus video: