Ivanović: Ne može policija da hapsi bez razloga

“Država ne može da hapsi ljude tek tako. Nikada mi nije objašnjeno, niti mi je uručeno rješenje zbog čega sam priveden i zadržan u policiji”
17 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2014. 10:25h

Novinar Darko Ivanović rekao je juče da je postupanje policije prema njemu, dok je izvještavao o prinudnom iseljenju starice Jelene Vučićević, poruka svakom građaninu da država može bez razloga da hapsi bilo gdje i bilo kada.

To je kazao u završnici spora, koji je pokrenuo protiv države zbog nezakonitog hapšenja.

Odluku će donijeti sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Snežana Armenko 11. decembra.

“Država ne može da hapsi ljude tek tako. Nikada mi nije objašnjeno, niti mi je uručeno rješenje zbog čega sam priveden i zadržan u policiji”, rekao je Ivanović.

Sutkinja je juče pročitala dio zapisnika sa spornog iseljenja, u kojem se navodi da se ispred vrata stvorila pometnja, da je sudija rekao da se sklone i postupe po nalogu suda, a da je “neko lice reklo da je sudija prekršio Ustav, nakon čega je to lice privedeno”.

Ivanović je prokomentarisao da je sadržina tog zapisnika opovrgnuta snimkom koji je odgledan u sudnici, na kojem se vidi da ga opominje policajac, a ne izvršni sudija, te da on sudiju tom prilikom nije ni vidio.

Njegov punomoćnik, advokat Aleksandar Kovačević je dodao da je taj zapisnik u svakom slučaju nekompletan i da ide u prilog tužioca, jer policija ne može da postupa bez naloga sudije, osim u slučaju ugrožavanja nečijeg života ili sigurnosti.

Kovačević je u završnom izlaganju naveo da smanjuju tužbeni zahtjev sa 10.000 na 5.000 eura, a Ivanović je dodao da se odlučio da smanji tužbeni zahtjev, zato što ima obzira prema državi, koja je u finansijskim problemima.

Bonus video: