Škola tenisa u SC "Dadeks"

Osim škole tenisa u Dadex centru postoji i škola fudbala, a upis članova je tokom cijele godine
246 pregleda 1 komentar(a)
škola tenisa Dadeks, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
škola tenisa Dadeks, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 11.11.2014. 14:22h

U sportskom centru Dadeks već tri godine postoji škola tenisa. Trenutno školu pohađa oko 20-oro djece, a sa njima rade poznati treneri, među kojima je i Mikica Golubović bivsi trener, trenutno prvog reketa svijeta Novaka Djokovića.

"Jedan od najvećih krivaca je on što je znači ekspanzija tenisa na Balkanu, u Srbiji čitavom svetu znači, ovaj deo sveta se prepoznaje po Novaku Đokoviću, znači on je od pete godine kad smo radili na kampu na Kopaoniku četiri godine sam imao sreće da ga treniram, on je od početka bio ozbiljan, talentovan i jednostavno svojim radom to sve postigao", rekao je Golubović.

On je povukao za sobom znači i ostale sa kojima je trenirao, uvijek je bio jaka ličnost bez obzira na talenat, mnogo stvari mora da bude, da ima čovjek u sebi da bi postigao to što je on postigao

Podstaknuti uzorima više nego ikad većina klinaca kada uzme reket u ruke sanja da jednog dana postane novi Novak Đoković.

"Treniram već mjesec dana, i Novak Đoković mi je, zbog njega sam počeo da treniram i ja želim da budem prvak svijeta kao on", rekao je Đorđe Knežević.

"Pošto mi se tenis sviđa i zato pošto volim Novaka Đokovića. Ja bih baš željela da postanem teniserka", kaže Marija Bulatović.

Iako se već od malena prepoznaju talenti, za ovaj sport je potrebno puno truda i rada. Da bi jednog dana postali profesionalci u ovom sportu, najbolje je da sa treninzima počnu već sa nekih pet, šest godina. U tom periodu prve udarce savladavaju uz igru i druženje.

"Oni nauče, bave se sportom, bave se jednim prelepim sportom druže se pored škole imaju mogućnost da sa tenisom upoznaju nove prijatelje da se takmuče, znači sve su prednosti za uopšte bavljenjem sportom", rekao je Golubović.

"Upoznala sam puno drugara, i svi zajedno igramo tako da vježbamo puno", kaže Bulatović.

"Dopada mi se i nije teško u početku, možda će poslije da bude malo teže", rekao je Knežević.

Njavažnije je kod djece razviti motivaciju i zelju za treningom, kasnije u zavisnosti od potencijala i fizičke spremnosti sami postižu rezultate.

Osim škole tenisa u Dadex centru postoji i škola fudbala, a upis članova je tokom cijele godine.

A upisati se mogu dječaci i djevojčice uzrasta od četiri do 15 godina. Dadeks sportski centar organizuje i ''Đetić ligu'' kojom je obuhvaćeno 58 klubova i škola fudbala iz svih crnogorskih opština.

Osim toga, između dva teniska i jednog fudbalskog terena smješten je i kafe bar, tako da iako se ne bavite sportom možete da uživate u prijatnoj atmosferi kao posmatrač.

Bonus video: