Stanišić je rekao: Pokucaću ja na mnoga vrata, sudija, zapamtite

"Cjelokupni kontekst rečenice odnosi na ljutnju prema policiji koja ga po njegovom kazivanju nije tražila, upućujući joj uvrede"
131 pregleda 25 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2014. 12:53h

Iz podgoričkog Osnovnog suda reagovali su na tekst "Vlasnik Gardena promijenio iskaz: Nije reket, već stomačni virus" objavljen u ND "Vijesti" i na portalu "Vijesti" 5. novembra, gdje je, na portalu, pogrešno prenijeta izjava Vidoja Stanišića, jednog od okrivljenih, pa se ovom prilikom izvinjavamo zbog nenamjerne greške.

Reagovanje prenosimo u cjelosti: "U tekstu pod naslovom "Vlasnik Gardena promijenio iskaz: Nije reket, već stomačni problemi", navodi se između ostalog, da je sudija odbila da pusti Vidoja Stanišića, Sašu Klikovca i Željka Bulatovića da se brane sa slobode, rekavši da ih policija tada nije mogla naći, te da je Vidoje Stanišić tom prilikom rekao "To su lažovi i lopuže, najveći kriminalci, nijesu nas ni tražili. Pokucaću ja na vrata mnogih sudija, zapamtite". Međutim, da je autor teksta zaista citirao izjavu okrivljenog Vidoja Stanišića datu na suđenju dana 04.11.2014.godine, kod sudije Nade Rabrenović, te da je istu napisao na gramatički ispravan način, javnost bi bila objektivno i tačno informisana o stvarnom značenju te izjave. Naime, nakon što je sudija u odnosnom predmetu odbila predlog branioca okrivljenih za ukidanje pritvora istima, uz obrazloženje da ih ovlašćeni policijski službenici nakon kritičnog događaja nijesu mogli pronaći na njihovim adresama, niti su se odazivali na pozive policije radi njihovog saslušanja, Vidoje Stanišić je rekao:" Policija laže. Nijesu me ni tražili. To su najveći kriminalci, narko dileri. Pokucaću ja na mnoga vrata, sudija, zapamtite! " što je konstatovano na zapisniku o glavnom pretresu od navedenog datuma. Dakle, iz citirane izjave Vidoja Stanišića jasno proizilazi da isti nije rekao da će pokucati na vrata mnogih sudija, već na mnoga vrata, tom prilikom obraćajući se sudiji, pri čemu se cjelokupni kontekst rečenice odnosi na ljutnju prema policiji koja ga po njegovom kazivanju nije tražila, upućujući joj uvrede, a ne na vrata mnogih sudija u bilo kojem smislu", navodi se u reagovanju suda.

Bonus video: