Lopovi se navadili na kuću Dragovića

Lopovi, koji su joj, kako tvrdi, napravili oko pet hiljada eura štete, još nijesu nađeni, iako je od prve pljačke prošla godina
73 pregleda 6 komentar(a)
Suzana Dragović, Foto: Jelena Jovanović
Suzana Dragović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 09.11.2014. 21:05h

U kuću Danilovgrađanke Suzane Dragović lopovi su provalili tri puta za godinu posljednji put zatelda je obijenu preksinoć, a zbog svega što se dešava strah je i da dođe u svoj dom.

“Strah me da prespavam u svojoj kući pa molim tetku ili drugarice da ostanu sa mnom. Ne osjećam se bezbjedno. Ne znam šta policija radi i šta preduzimaju da spriječe ovo”, kazala je Dragović “Vijestima”.

Lopovi, koji su joj, kako tvrdi, napravili oko pet hiljada eura štete, još nijesu nađeni, iako je od prve pljačke prošla godina.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da inspektori imaju određena saznanja o počiniocima, i rade na prikupljanju dokaza kako bi rasvijetlili krađe počinjene u kući Suzane Dragović. Ona ističe da je vrijednsot stvari koje su provalnici odnijeli prvi put najmanje dvije hiljade eura. Tada su odnijeli kD televizor, nakit, fotoaparat, skupocjena pića..

“Nakon mjesec ponovo isto. Kuća je obijena, razvaljene rešetke koje sam ugradila kako bih se zaštitila. Odnijeli su novi LCD televizor koji sam kupila i još neke stvari”, kazala je ona.

Dragović je ogorčena zbog toga što policija još nije ušla u trag lopovima koji su se navadili na njenu imovinu. “To je neko ko dobro zna teren, i ko snima da li smo ja ili moji tetak i tetka ovdje i kada idemo. Sad nisu odnijeli ništa, ali su vjerovatno vidjeli da sam prije toga donosila stvari”, kazala je ona.

Dragović ističe da je inspektorima rekla i na koga sumnja, ali da ni to nije naročito pomoglo. “Rekli su da su priveli sve na koje ja sumnjam, ali da ne mogu ništa ako ne priznaju, jer nema dovoljno dokaza. Kažu da rade sve što je u njihovoj moći i što je po zakonu. Kakav je to zakon ako ne mogu pronaći lopova. Konkretno im kažem na koga sumnjam, a rezultata nema, meni i dalje pljačkaju kuću”, kazala je ona.

Dragović ističe da se to ne dešava samo u Sladojevom Kopitu u kom ona ima kuću, već u čitavim Bjelopavlićima.

“Ja sam jedan od mnogobrojnih slučajeva obijanja u Bjelopavlićima. Ovo je ono što nam govore ulažite na selo, a onda vas ovako štite”, kazala je ona.

Pavličić: Ko u ovoj državi štiti lopove, dok građani nemaju sna?

Dragović kaže da je uzalud pokušala da obezbijedi kuću rešetkama i katancima: “Jedino struju da stavim, ali ću odgovarati ako neko pogine.”

Njena tetka Dragica Pavličić pitala je ministra (Raška) Konjevića zašto nijesu svi građani jednako zaštićeni: “Ako poznate ličnosti neko napadne, odmah nađu počinioce, a moja sestrična ne može mirno da spava. Da li je građanin ovdje siguran?

Ko štiti lopove?”

Bonus video: