Kovaljev pobijedio Hopkinsa

Ovaj poraz u Atlantik sitiju mogao bi da predstavlja signal za kraj karijere 49-godišnjeg Amerikanca
0 komentar(a)
Sergej Kovaljev, Foto: Beta-AP
Sergej Kovaljev, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.11.2014. 11:19h

Ruski bokser Sergej Kovaljev pobijedio je Amerikanca Bernarda Hopkinsa na poene u meču za objedinjenu titulu u poluteškoj kategoriji. Kovaljev je sada vlasnik tri pojasa - u IBF, WBA i WBO kategoriji.

„Veoma sam srećan, ovo je pobjeda za mog sina Aleksandra. Bernard je bio izuzetno težak protivnik, držao se na dobrom odstojanju tokom većeg dijela meča. Želio sam svojim navijačima da prikažem dobru zabavu, želio sam da nokatiram rivala, ali i ovako je dobro”, istakao je Kovaljev.

Rus je od prve do posljednje runde „terorisao” Hopkinsa, kome je sudija već u prvoj rundi brojao, na kraju je od dvojice arbitara dobio pobjedu sa 120:107, a od trećeg 120:106.

Ovaj poraz u Atlantik sitiju mogao bi da predstavlja signal za kraj karijere 49-godišnjeg Amerikanca.

Kovaljev je prvi put u karijeri morao da se bori i poslije osme runde, ali je zato u 12. satjerao Hopkinsa u konopce i uputio mu čak 38 udaraca, što je najveća serija koju je američki bokser primio u karijeri.

„Imao je dobar plan borbe, ali i strpljenje. Kad god sam ga udario, uzvratio mi je. Rano je da pričam da li ću se i dalje boriti ili ne”, rekao je Hopkins.

Bonus video: