Mornar preokretom zadržao lidersku poziciju

0 komentar(a)
Budućnost - Arsenal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budućnost - Arsenal, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.11.2014. 18:17h

U trećem kolu domaćeg ragbi prvenstva, Mornar iz Bara ostvario je još jednu pobjedu i time sačuvao lidersku poziciju savladavši u neizvjesnom meču nakon preokreta ekipu Nikšića sa rezultatom 16:14.

Tivatski Arsenal Porto Montenegro savladao je podgoričku Budućnost sa 41:29, a slobodna je bila ekipa Lovćena.

Barani su na početku meč uspješno realizovali dvije dosuđene kazne (3 poena) i tako poveli sa 6:0. Ubrzo nakon toga Nikšićani postižu esej (5 poena) i pretvaranje (2 poena) i dolaze u vodjstvo od 7:6.

Do kraja poluvremena Mornar je iskoristio još jedan dosuđeni kazneni udarac, a pred sam kraj prvog dijela meča Nikšić postiže esej i pretvaranje pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 14:9 za Nikšićane.

U drugom poluvremenu vođena je prava borba za svaki kvadrat terena. Nikšić je imao esej ali je poništen jer je prije njega lopta prešla aut liniju.

Minut pred kraj Mornar esejom i pretvaranjem preokreće rezultat u svoju korist za treću pobjedu i četiri nova boda na tabeli. Nikšić je pripao bod za poraz sa manje od sedam razlike.

U dinamičnoj utakmici Arsenala i Budućnosti bilo je čak 11 eseja, šest Arsenalovih i pet igrača Budućnosti. Tivćani su iskoristili četiri pretvaranja i kazni, a Podgoričani samo dva pretvaranja.

Rezultat na poluvremenu bio je 15:10 za Arsenal koji je i vodio cijelu utakmicu. Deset minuta pred kraj Arsenal je imao prednost od čak 34:17, ali Podgoričani postižu za redom dva eseja i pretvaranje i razliku smanjuju na svega pet poena.

Međutim mladi tim Budućnosti nije imao snage za preokret, a Arsenal pred sam kraj postiže još jedan esej i pretvaranje za konačnih 41:29. Arsenal je za ovu pobjedu sa preko sedam razlike dobio pet bodova.

Nakon trećeg kola na tabeli vodi Mornar sa 12 bodova, dok Arsenal sa utakmicom manje ima 9. Na trećem mjestu je Lovćen sa 6, a zatim slijede Nikšić i Budućnost sa po dva boda.

Bonus video: