Belma Hadžiosmanović izabrana za predsjenicu pljevaljskog Foruma žena SDP

Za zamjenicu Hadžiosmanović izabrana je Emina Salihović
0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.11.2014. 16:43h

Belma Hadžiosmanović izabrana je za predsjenicu pljevaljskog Foruma žena Socijaldemokratske partije, na izbornoj Skupštini stranke koja je održana danas.

Za zamjenicu Hadžiosmanović izabrana je Emina Salihović.

Hadžiosmanovć je u programu koji je ponudila izbornoj konvenciji istakla da će u narednom periodu predmet pažnje biti zalaganje za ostvarivanje i zaštitu prava žena, za ravnopravno učešće i zastupljenost žena u političkom odlučivanju u organima partije.

"Predmet pažnje biće podsticanje i ohrabrivanje žena za prihvatanje političkog ili javnog angažmana i unapređivanje javne svijesti o značaju ravnopravnosti polova, pridavanju posebnog značaja pravima mladih i starijih žena, pripadnicama nacionalnih manjina i osjetljivih grupa kao i za poboljšanje statusa žene domaćice odgovarajućim vrednovanjem rada u kući kao i usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene", piše u saopštenju SDP-a.

Kako su najavili, u ostvarivanju svojih ciljeva Forum žena će sarađivati sa civilnim društvom,sindikatima, institucijama i drugim društvenim subjektima zainteresovanim za ostvarivanje načela ravnopravnosti polova.

Bonus video: