Poslanice ponovo podnijele dopunu krivične prijave protiv Informera

5 komentar(a)
Azra Jasavić, Informer, Foto: Luka Zeković
Azra Jasavić, Informer, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.11.2014. 18:24h

Poslanice u Skupštini Crne Gore ponovo su, Vrhovnom državnom tužiocu, podnijele dopunu krivične prijave protiv Informera, njegovog glavnog i odgovornog urednika i novinara, imajući u vidu da ovaj tabloid nastavlja sa kršenjem Ustava, zakona i odluka suda.

One su isto uradile i u utorak.

"Naime, tabloid je nastavio sa objavljivanjem sadržaja koje je sud prethodno zabranio sa dvije pravosnažne presude , a kojim se kontinuirano krše osnovna ljudska prava Vanje Ćalović, dok institucije sistema pokazuju nemoć. Dio problema svakako leži i u nedostatnom pravnom okviru, koji tužilaštvu i sudstvu ne daje dovoljno mehanizama da u ovoj oblasti na valjan način obezbijede punu vladavinu prava i postovanje temeljnih ustavnih vrijednosti", istakla je Azra Jasavić, poslanica Pozitivne Crne Gore.

Ona je dodala da se iz dana u dan, nastavlja sa distribucijom pornografskih sadržaja, lako dostupnih djeci, čime se krši član 211 stav 1. Krivičnog zakonika, što bi moralo da ima u vidu nadležno tužilaštvo.

"Zbog gore navedenog, poslanici u Skupštini Crne Gore su predložili dopune zakona o medijima, koje bi na sistemski način Sudu dale mogućnost da zabrani distribuciju nekog lista, ukoliko isti krši presude suda", kazala je Jasavić.

Bonus video: