Mrvaljević: Povratak na tatami za tri sedmice

2 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Srđan Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.11.2014. 13:50h

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljevića kazao je danas će zbog povrede mišića abdomena morati da pauzira tri sedmice i da vjeruje će uz adekvatne terapije ona biti sanirana.

Mrvaljević je povrijeđen u subotu na grend slemu u Abu Dabiju, kada je zbog povrede bio primoran da predao meč prvog kola Poljaku Jakubu Kubienicu, iako je imao ubjedljivu prednost.

"Situacija nije baš sjajna, u pitanju je ruptura mišića donjeg stomaka. Predviđena pauza je tri sedmice mirovanja, uz adekvatne terapije trebalo bi da zaraste. Poslije toga trebao bi da počnem sa treninzima", rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je kazao da će, ukoliko se u potpunosti oporavi od povrede, mjesec boraviti u Japanu.

"To sada zavisi od toka oporavka, ali i još nekih stvari", kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da takmičarsku 2014. godinu završava sa po jednim zlatnim i bronzanim odličjem sa Evropskih kupova i jednim petim mestom osvojenim na Gran priju.

"Bila je ovo solidna sezona, koja ne može da zadovolji moje ambicije i očekivanja. U 2015. godini probaću da još većim radom i fokusom približim formu iz 2011. i 2013. i naravno budem među deset na svjetskoj rang list", kazao je Mrvaljević.

On najavio da će ukoliko bude zdrav, 20. decembra nastupiti na klupskom Kupu evropskih šampiona.

"Ukoliko se oporavim nastupiću za najtrofejniji srpski klub, Džudo klub Rakovica, zajedno sa kolegom iz reprezentacije, Nikolom Gušićem", kazao je Mrvaljević.

Bonus video: