Policija riješila pljačku satova vrijednih preko 100.000 eura

Prelević je tada, saopšteno je iz policije, odjeven u bijeli kombinezon kakve nose majstor za dezinfekcijum dezinsekciju i deratizaciju, nekoliko minuta prije 18 časova ušao u prodavnicu satova. U ruci je imao i prskalicu, na glavi gas-masku. U prodavnici je tada bila samo radnica
286 pregleda 0 komentar(a)
Monte Jewelry and Watches, Foto: Vesko Belojević
Monte Jewelry and Watches, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.11.2014. 16:06h

Podgoričanin Vojo Prelević (42) uhapšen je zbog sumnje da iz prodavnice „Monte Jewelry & Watches“ početkom oktobra ukrao satove vrijedne više od 100.000 eura.

Razbojništvo je počinjeno 4. oktobra u prodavnici satova i nakita na Bulevaru Džordža Vašingtona u Podgorici.

Prelević je tada, saopšteno je iz policije, odjeven u bijeli kombinezon kakve nose majstor za dezinfekcijum dezinsekciju i deratizaciju, nekoliko minuta prije 18 časova ušao u prodavnicu satova. U ruci je imao i prskalicu, na glavi gas-masku. U prodavnici je tada bila samo radnica.

Prelević se radnici B.B. predstavio kao radnik koji vrši dezinfekciju prostorija. On joj je tada, kako se sumnja, kazao da mora da dezinfekuje prostorije, a radnica je odgovorila da mora da pozove vlasnika radnje kako bi se sa njim konsultovala. Kada je radnica uzela službeni telefon u namjeri da obavi poziv, Prelević je, sumnja se, iz džepa izvadio pištolj, uperio ga u njenom pravcu i odgurao je u kancelariju iza naplatnog pulta, oduzevši joj iz ruku predmetni telefon.

Nakon što nije uspio da nađe ključeve za izložbene police čije je zaštitno staklo bilo zaključano, Prelević je sredstvom nalik na sjekiricu polomio staklo na dvije police u radnji, iz kojih je otuđio 24 muška ručna sata – 23 marke „Breitling“ i jedan marke „Certina“, vrijednih 114.535 eura, koje je zatim stavio u ruksak i udaljio se, navodi se u saopštenju policije.

Pripadnici kriminalističke policije CB Podgorica su rano jutros, uz podršku Posebne jedinice policije, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji iznajmljuje Prelević i lišili slobode ovo lice.

Tom prilikom su, između ostalog, pronašli 8 ručnih satova različitih marki, 12 pari sunčanih naočara renomiranih proizvođača, tri upaljača veće vrijednosti, lap top „Fujitsu – Siemens“, tablet „Arnova“, 14 mobilnih telefona marki „Nokia“ i „Samsung“, kesicu sa nekoliko grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain i 571 komad tableta „Flormidal“, „Suboxone“ i „Dormicun“, koje se nalaze na listi opojnih droga.

“Navedeni predmeti, droga i oružje su oduzeti i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru. Utvrđuje se porijeklo ovih stvari, a sumnja se da potiču iz krivičnog djela”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni će večeras, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, biti priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: