Selma je nožem branila čast i dostojanstvo

“Branila je svoju čast... Nanošenje teških tjelesnih povreda oštećenom bila je njena odbrambena reakcija..."
85 pregleda 4 komentar(a)
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2014. 09:05h

Okončano je juče suđenje Selmi E. Ajkunić, optuženoj za ubistvo Radomira Pavićevića (71).

Presuda će biti objavljena 12. novembra.

Tužiteljka Lepa Medenica konstatovala je da tokom suđenja dokazano da Pavićević nije čupao za kosu optuženu, da je nije provocirao, kao i to da na stolu u kući nije pronađen novac koji joj je ubijeni navodno nudio za seksualne usluge...

Advokatica Vojka V. Bulatović, tvrdila je da su zapravo obesmišljeni navodi optužnice u pogledu pravne kvalifikacije - jer se, kako je rekla, iz odbrane okrivljene može utvrditi da je toga dana branila svoj tjelesni integritet.

“Branila je svoju čast... Nanošenje teških tjelesnih povreda oštećenom bila je njena odbrambena reakcija prilikom pokušaja da oštećenog, čija je fizička konstitucija i snaga bila nesrazmjerno veća, zaustavi u seksualnom zlostavljanju, ponižavanju i ograničavanju slobode kretanja. Njeno ponašanje je generisano spletom nepovoljnih okolnosti koje ona ničim nije isprovocirala. Optužena nije kriva za ugrožavanje njenog tjelesnog intergriteta, koju je prema njoj preduzeo oštećeni i zato ima uslova da se njena radnja u stanju jake razdraženosti, pravno cijeni kao krivično djelo - teška tjelesna povreda kvalifikovana smrću učinjena na mah”, kazala je Bulatović.

Ona je predložila Sudu da Ajkunić oglasi krivom za to krivično djelo, uz izricanje mjere obaveznog liječenja od narkomanije u psihijatrijskoj ustanovi.

Bulatović se pozvala na nalaz komisije sudskih vještaka, koji su konstatovali da se okrivljena nalazila u stanju afekta razdraženosti i bijesa jakog intenziteta na nivou patološkog afekta.

“U nalazu se navodi da je bilo i ponižavanja i fizičkog zlostavljanja. Posebno su istakli da je, po navodima okrivljene, bilo prisutno sadističko ponašanje oštećenog sa prisiljavanjem na oralni seks”, navela je Bulatović.

Bonus video: