Osam godina zatvora za napad na "SFRJ"

Oni su, piše u presudi, noćnog čuvara lokala “SFRJ” u Ulcinju Dražena Đakonovića pretukli šipkama, nogama i rukama, nanoseći mu teške tjelesne povrede
122 pregleda 4 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.11.2014. 09:01h

Besart Dž. Salijević (21) iz Srbice sa Kosova i albanski državljanin Arber Đ. Ndou (20) iz Skadra, osuđeni su na po tri godine zatvora, dok je Ardian F. Prenrekaj (23) iz Ulcinja osuđen na dvije godine zatvora zbog razbojništva.

Oni su, piše u presudi, noćnog čuvara lokala “SFRJ” u Ulcinju Dražena Đakonovića pretukli šipkama, nogama i rukama, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Presudu je juče u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće sutkinje Vesne Pean.

Sud je ukinuo pritvor Prenrekaju, a produžio ostaloj dvojici jer su strani državljani.

U prvostepenoj presudi, piše da su njih trojica 27. avgusta 2013. vozilom došli do tog lokala, a zatim, kada su gosti razišli, sporednim stepenicama ušli u objekat.

Objašnjava se da je Prenrekaj noćnog čuvara udario metalnom šipkom u glavu, dok je Arber to učinio pajserom.

“Od tih udaraca, Đakonović je pao nakon čega su ga sva trojica udarali šipkama, pesnicama i nogama... Đakonović je zadobio prelom članka lijeve šake, razderotine čela, donje usne, oguljotine u predjelu grudi, lijevog ramena, lijeve podlaktice, lijeve natkoljenice, oba koljena i obje potkoljenice, te krvni podliv lijeve potkoljenice. Nakon toga je Prenrekaj iz šanka uzeo lap-top, dva CD plejera i torbu u kojoj se nalazilo 240 eura. Sva roba koju su oduzeli vrijedna je 2.389 eura”, navodi se u presudi.

Sutkinja Pean obrazložila je da Sud nije bio u dilemi, jer su optuženi praktično priznali krivicu.

Bonus video: