Mijovića neće vraćati u ANB

Osim što neće biti vraćen na posao, Mijoviću neće biti isplaćena ni zaostala dugovanja u ANB-u
89 pregleda 8 komentar(a)
Vasilije Mijović, Foto: Savo Prelević
Vasilije Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2014. 07:20h

Bivši agent tajne službe Vasilije Mijović, neće se vraćati u Agenciju za nacionalnu bezbjednost, ukoliko se opravosnaži jučerašnja prvostepena presuda.

Prema toj odluci podgoričkog Osnovnog suda, Mijović neće biti vraćen na posao, niti će mu biti isplaćena zaostala dugovanja u Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Sutkinja Natalija Boričić, dakle, odbila je njegov tužbeni zahtjev kao neosnovan. On je tužio ANB i tražio da ga vrate na posao i da mu isplate 10.000 eura, kao novčanu nadoknadu za vrijeme koje nije bio u radnom odnosu.

Mijović je dobio otkaz 2006. godine, jer je navodno ustanovljeno da je falsifikovao diplomu Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Mijović je tokom suđenja isticao da prilikom zapošljavanja u tadašnju Službu državne bezbjednosti nije priložio fakultetsku diplomu, jer fakultet nikada nije završio.

"To je sve dio harange prema meni. Ja sam primljen u službu po preporuci visokog crnogorskog funkcionera iz MUP-a, a pretpostavljam da je moja dokumentacija samo proslijeđena iz Srbije, gdje sam radio do tada", naveo je Mijović.

Dodao je da je započeo Pravni fakultet u Kragujevcu, ali da ga nikada nije završio i da ima samo diplomu srednje škole.

Bonus video: