Kala: Poraz i igra u Poljskoj su alarm za buđenje

54 pregleda 1 komentar(a)
Joslejder Kala, Foto: Cev.lu
Joslejder Kala, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 07.11.2014. 08:14h

Do 22:20 u prvom setu, izgledalo je da će odbojkaši Budvanske rivijere imati bolji start sezone u Ligi šampiona, možda čak i ponoviti podvig protiv Rešovije od prošle sezone kada su slavili 3:2 i udarili temelje za prolaz u drugo kolo.

Međutim, serijom 5:0, poljski vicešampion je poveo 1:0 u setovima, a nakon toga više dileme nije bilo, Rešovija je dominirala u svim elementima i stigla do očekivane i maksimalne pobjede.

"Ovo je bio tek prvi meč. Imali smo puno problema na utakmici, posebno ja. Ali, svi u ekipi želimo da prođemo u drugi krug, i zbog toga moramo, zasigurno, da igramo bolje", rekao je kubanski korektor Joslejder Herardo Kala za TV Rešovija.

Iako im je u Žešovu bio prvi meč u sezoni (domaćin je već imao sedam prvenstvenih pobjeda u isto toliko mečeva), protiv prvog favorita u grupi, Budvani su imali sjajnu šansu da barem osvoje set na startu, možda i učine nešto više u toj utakmici.

Međutim, od završnice prvog seta, „raspala” se igra ekipe Slobodana Boškana, u kojoj je na kraju samo korektor Armando Danger Mulen (17 poena) opravdao očekivanja, dok je posebno podbacio upravo njegov zemljak Kala.

"Moram da igram bolje kako bi i cio tim igrao bolje. To je bio težak poraz na startu, definitivno alarm za buđenje, opomena u pravi trenutak, posebno za mene. Nadam se da će u nastavku biti bolje - dodaje Kala. Kala je zadovoljan što je ponovo imao priliku da igra u Poljskoj, jer je prije nekoliko sezona nosio dres Belhatova, sa kojim je raskinuo ugovor već nakon nekoliko mjeseci, jer nije opravdao očekivanja...

"Sjajna publika, puno sjajnih navijača, takođe i veoma dobra liga. Bilo je lijepo ponovo se vratiti, jer imam samo lijepa sjećanja na Poljsku", zaključio je Kala.

U drugom meču ove grupe, Berlin je sinoć na svom terenu savladao ACH volej 3:1. U drugom kolu, 19. i 20. novembra, sastaju se ACH volej - Rešovija i Budvanska rivijera - Berlin.

Bonus video: