UPRAVA POLICIJE

U Danilovgradu zaplijenjeno oružje i municija

"Pronađena je i uz potvrdu oduzeta lovačka puška marke “CZ”, bez oružnog lista, lovačka puška NN marke sa oružnim listom čija je važnost istekla, lovačka puška marke “Zbrojovka – Brno”, sa oružnim listom čija je važnost istekla, gasni pištolj marke “Ekol”, sa okvirom, bez odgovarajuće prijave nadležnom organu”, kaže se u saopštenju policije
101 pregleda 10 komentar(a)
zapljena oružja, Uprava policije, Foto: Uprava policije
zapljena oružja, Uprava policije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.03.2019. 14:20h

Policija u Danilovgradu oduzela je više komada oružja i veću količinu municije od N.Ć. (59) iz tog grada, saopšteno je iz Uprave policije. 

 Policija je u srijedu, raspolažući operativnim saznanjima i postupajući po naredbi nadležnog Sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija, u mjestu Novo Selo u Danilovgradu, koje koristi N.Ć.

“Tom prilikom pronađena je i uz potvrdu oduzeta lovačka puška marke “CZ”, bez oružnog lista, lovačka puška NN marke sa oružnim listom čija je važnost istekla, lovačka puška marke “Zbrojovka – Brno”, sa oružnim listom čija je važnost istekla, gasni pištolj marke “Ekol”, sa okvirom, bez odgovarajuće prijave nadležnom organu”, kaže se u saopštenju policije.

 Navodi se da je pronađeno i uz potvrdu oduzeto 47 komada municije od vatrenog oružja različitih kalibara i 28 metaka od startnog pištolja.

 Iz policije su kazali da će oduzeto oružje biti poslato na vještačenje u Forenzički centar. 

 O rezultatima pretresa obaviješten je zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon izvršenih vještačenja.