Fejzići pisali Ivici Stankoviću

“Iziritirani što im je Irfan svirnuo kako bi se sklonili, Kalači su ga izvukli iz kola i metalnim palicama se obrušili na njega“
183 pregleda 1 komentar(a)
svađa, tuča, Foto: Shutterstock.com
svađa, tuča, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.11.2014. 10:58h

Porodica Irfana i Jasmina Fejzića, kojima je u petak određen pritvor zbog navodnog nasilničkog ponašanja, zatražila je od Ivice Stankovića da preispita rad rožajskog tužioca Hajrana Kalača.

U pismu vrhovnom državnom tužiocu, Fejzići tvrde da je Kalač napravio više propusta u slučaju u kojem je trebalo da traži svoje izuzeće - jer se postupak tiče i njegovih, navodno, bliskih rođaka. Prošlog četvrtka Irfana su, tvrde njegov otac Šefkija i stričevi Ramzija i Hadžija Fejzić, ispred porodične kuće napali Džemil, Samir i Ilhan Kalač, koji žive u Luksemburgu.

Tužilac Kalač je kazao da ne može da govori o predmetu koji je u postupku.

„A što se tiče optužbi da sam u rodbinskoj vezi sa oštećenima - mogu da kažem da mi nisu apsolutno ništa i da sam ih prvi put vidio u toku postupanja po predmetu“, rekao je Kalač. Fejzići tvrde da su dva vozila tada prepriječila put Irfanu koji je bio u automobilu i da su iz njih izašli Kalači.

“Iziritirani što im je Irfan svirnuo kako bi se sklonili, Kalači su ga izvukli iz kola i metalnim palicama se obrušili na njega“, ispričali su Fejzići.

Metež na ulici, kazali su, iskoristio je jedan od Kalača koji je Irfanov „golfa 5“ vratio u dvorište, a ključ od kola odnio.

„Kalači su potom pobjegli, a Irfan je zatražio pomoć u rožajskom Domu zdravlja odakle su ga bolničkim kolima prevezli u beransku bolnicu, gdje su mu konstatovane teške povrede glave“, rekli su Fejzići. Pretpostavljaju, kažu, da je tada neko Kalače naučio da policiji prijave da su oni napadnuti.

„Sumnjamo da je cijeli slučaj i u policiji fingiran, jer je, pored Irfana, priveden i Jasmin Fejzić koji je, pošto je čuo šta se dogodilo, došao u Dom zdravlja da vidi koliko je Irfan povrijeđen“, rekli su Fejzići. Jasminov otac, Hamdo Fejzić, tvrdi da njegov sin nema veze sa napadom...

“SMS, signal mobilnog i više svjedoka mogu da potvrde gdje je Jasmin, inače fudbaler i kapiten Ibra, bio u trenutku incidenta. Policija i tužilaštvo su se oglušili o te dokaze“, rekao je Hamdo Fejzić. Fejzići tvrde da je bilo mnogo nepravilnosti u tom slučaju i traže da se sve preispita.

„Tvrdimo da se takvim načinom rada ostavlja prostor za sumnju u rad državnih organa, a da s druge strane crnogorski poreski obveznici milione daju za nezakonita pritvaranja“, rekli su Fejzići. Iz policije su kazali da su postupali u skladu sa zakonom, te da nezadovoljna strana ima mogućnost da se žali ukoliko smatra da je bilo propusta.

Pisali i Unutrašnjoj kontroli: Niko se nije bavio napadačima

Fejzići su juče pisali i Unutrašnjoj kontroli policije, od koje su tražili da preispita djelovanje inspektora E. R. u tom slučaju.

„Nedopustivo mnogo propusta napravljeno je u policiji i tužilaštvu. Nijesu saslušani svjedoci, policija se nije obazirala na ključ od kola koji je otuđen i koji do danas nije vraćen. Teške povrede je zadobio jedino Irfan, a protiv onoga ko mu ih je nanio nije pokrenut nikakav postupak. Advokat po službenoj dužnosti im je dodijeljen kada je sve već bilo završeno“, tvrde Fejzići.

Bonus video: