Vještak: Grgurović sjekiru nije mogao zaboraviti

dosadašnjem sudskom procesu, nekoliko svjedoka ispričalo je sudu da je Grgurović krajem 2004. istukao Olivera Hutera, a da je ovaj sa roditeljima “ vratio” te batine Grguroviću, o čemu govori ta medicinska dokumentacija
377 pregleda 3 komentar(a)
Ubistvo Cetinje, Oliver Huter, Foto: Zoran Đurić
Ubistvo Cetinje, Oliver Huter, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.11.2014. 09:07h

Okončan je juče dokazni postupak u sudskom procesu Mihailu M. Grguroviću, optuženom da je 2012. sa umišljajem ubio Olivera Hutera na Cetinju.

Predsjednica vijeća sutkinja Vesna Moštrokol, zakazala je za 19. novembar završne riječi.

Vještak prof. dr Stanko Milić, kazao je da su konfliktni momenti, koji su godinama trajali između dvije porodice, uticali da se okrivljeni u delikatnoj situaciji nađe u afektu bijesa i razdraženosti srednjeg intenziteta: “Činjenica je da je Grgurović prilikom fizičkog napada sjekirom 2004. godine doživio traumu i da to ne može zaboraviti, pa sve i da u međuvremenu nije bilo konfliktnih situacija".

Na jednom od prethodnih suđenja, pročitan je medicinski nalaz u kome se navodi da je Grgurović 2004. dobio šest povreda. Detaljno se u nalazu opisuju povrede koje ukupno uzevši predstavljaju laku tjelesnu povredu. Grgurović je tada zadobio tri poverde glave i tri u predjelu leđa, a nastale su od mehaničkog zamahnutog oruđa.

U dosadašnjem sudskom procesu, nekoliko svjedoka ispričalo je sudu da je Grgurović krajem 2004. istukao Olivera Hutera, a da je ovaj sa roditeljima “ vratio” te batine Grguroviću, o čemu govori ta medicinska dokumentacija.

Prema navodima optužnice, Grgurović je 30. avgusta 2102. godine vozilom udario u motocikl kojim je upravljao Huter.

Kada je Huter krenuo da bježi, potrčao je za njim i ispalio više metaka u njegovom pravcu. Jedan metak pogodio je Hutera u leđa, usljed čega je iskrvario.

Bonus video: