Peković policajcima psovao majku, pa udaljen iz sudnice

668 pregleda 12 komentar(a)
Neđeljko Peković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Neđeljko Peković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.11.2014. 13:28h

Beranac Neđeljko Peković glasno je juče u sudnici opsovao majku bivšim beranskim policajcima, nakon čega je udaljen iz zgrade bjelopoljskog Višeg suda.

To se desilo u nastavku ponovljenog suđenja Željku Došljaku, Milanu Boričiću, Gligoriju Šćekiću i Svetislavu Barjaktaroviću, optuženim da su pokušali da ubiju Pekovića, njegovog sada pokojnog kuma Zorana Vasovića i Zlatibora Vrhovca.

Do incidenta je došlo nakon što je policajac Boričić izjavio da su životi optuženih policajaca i njihovih porodica uništeni.

Peković je povikao: “A čije ste vi porodice uništili p.... vam materina. Čije ste uništili... Šta je “.

Branilac policajaca, advokat Munever Kuč kazao je da udaljavanje Pekovića iz sudnice nije dovoljno i zatražio strožu reakciju suda.

“Poslije ovakvih prijetnji i zveka po sudnici, može se dogoditi i nešto gore”.

Na suđenju juče, vještak balističar Božidar Bakić utvrdio je da su policajci pucali sa udaljenosti većoj od 90 centimetara.

Atmosferu su zagrijala pitanja odbrane o položaju pištolja koji je navodno bio u “džipu” u kom su tada bili oštećeni Vasović, Peković i Vrhovec.

Peković je rekao da tada u Vasovićevom vozilu nije ni bilo nikakvog pištolja. „To je konstatovao tadašnji istražni sudija Milan Smolović, a što je utvrđeno i pravosnažnom presudom kojom smo ja Vasović, i Vrhovec oslobođeni od optužbi policajaca”.

Boričić je tada konstatovao da istražni sudija nije pregledao lice mjesta kako treba: “Niti je obratio pažnju da te večeri pištolj nije izuzet iz vozila, već je otet Vasoviću iz ruku i odnesen u policiju”.

„Prije toga, taj pištolj Vasović je prislonio policajcu Gligoriju Šćekiću na grudi. Tadašnji sudija Arif Spahić nije htio da u dokumentaciju uvrsti pištolj, kao ni mnoge druge dokaze, a zna se da je ubrzo nakon toga pravosnažno osuđen upravo zbog korupcije", kazao je Boričić.

U optužnici piše da su policajci s umišljajem pokušali da ubiju Vasovića, Pekovića i Vrhovca 5. novembra 2007.

Vasović je ubijen je 30. decembra 2012. godine.

Za to ubistvo na ukupno 52 godine zatvora osuđeni su Darko Milosevic, Petar Vujović i Goran Vešović.

Suđenje se nastavlja 26. novembra, kada se očekuje saslušanja vještakinje sudske medicine dr Dragane Čukić.

Bonus video: