Vlasnik "Gardena" promijenio iskaz: Nije reket, već stomačni problemi

"Čašu je prelilo kada me je Bulatović, pred punim restoranom, uhvatio za nos..."
404 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2014. 07:04h

Jedan od vlasnika restorana “Garden” Mirko Simonović tvrdio je juče da mu Vidoje Stanišić, Saša Klikovac i Željko Bulatović nijesu tražili novac, već da se Bulatović 1. avgusta žalio da je više puta imao stomačne probleme od hrane koju je pojeo u tom lokalu.

To je rekao na suđenju trojki optuženoj da su tada pokušali da ga reketiraju, navodno mu tražeći 5.000 eura.

Simonović je potpuno izmijenio iskaz koji je detaljno dao policiji i tužiocu - juče je rekao da je samo želio da mu ljudi iz kriminalnog miljea ne dolaze u restoran, kao i da je bio posebno iznerviran što ga je

Bulatović te večeri, pred punim restoranom, povukao za nos.

Ispričao je da su ga tada pozvali da sjedne sa njima i da se Bulatović žalio da se otrovao hranom u “Gardenu“.

Dodao je da su htjeli da ga izvedu napolje da to rasprave, ali da ih je “vjerovatno iziritiralo što on nije želio da izađe iz restorana”

“I što sam im rekao da uopšte ne moraju da dolaze u lokal, ako im se ne sviđa hrana. Bulatović je krenuo da me udari nogom u nogu, ali nije uspio, a ono što je kod mene prelilo kap u čaši, je kada me ponizio pred punim restoranom, tako što me uhvatio za nos”, ispričao je Simonović.

Kazao je da je 5.000 eura pomenuo samo zato jer mu je Klikovac te noći rekao da kada bi Bulatović tužbom mogao da dobije taj iznos zbog trovanja.

Kada ga je sutkinja Nada Rabrenović pitala zašto je potpuno promijenio iskaz koji je dao kod tužioca, Simonović je istakao da nema iskustva sa krivičnim procesima i da je jedino želio da policija optužene upozori da više u njegov lokal ne dolaze.

I optuženi su praktično ponovili njegovu priču, a Bulatović je rekao da ga je posebno iznervirao kada je Simonović navodno drsko odgovorio da ga ne interesuje priča o trovanju hranom.

“Tamo sam dolazio i po dva, tri puta dnevno da jedem, i potrošio mnogo više para u restoranu, nego što mi se ovdje stavlja na teret da sam tražio. Da mi je Simonović rekao da sam nepoželjan u lokalu, ja više ne bih dolazio”, tvrdio je Bulatović.

I suvlasnik restorana “Garden” Dragiša Grubović potvrdio je juče da mu je Simonović u jednom trenutku prišao i rekao “da ne može više da trpi ovo, jer su ga optužili da ih je otrovao i da će morati da ih prijavi policiji”.

Simonović je kod tužioca, između ostalog, rekao da su Klikovac i Stanišić od njega tražili da im preda 5.000 eura, a kada je odbio - Klikovac je tražio da na njega prepiše lokal. Bulatović ga je tada, kako je ranije ispričao, savjetovao da je bolje da uradi kako su mu rekli, jer će mu u suprotnom dovesti “Zagoričane” da prave nerede i rastjeraju goste.

Vidoje Stanišić

Optuženi su poznati policiji - u Višem sudu protiv Stanišića i Klikovca vodi proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu, gdje je izdržavao višegodišnju kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Suđenje se nastavlja 14. novembra.

Stanišić bi slao tužioce u zatvor

Optuženi su odbili da odgovaraju na pitanja tužilaštva i suda, navodeći da im je sve namješteno.

"Volio bih da tužioci malo odu u spuške kazamate, nije nimalo prijatno, treba ih poslati tamo na edukaciju", rekao je Stanišić.

Sutkinja je odbila da ih pusti da se brane sa slobode, rekavši da ih policija tada nije mogla naći.

"To su lažovi i lopuže, najveći kriminalci, nijesu nas ni tražili. Pokucaću ja na mnoga vrata, sudija, zapamtite", rekao je Stanišić

Bonus video: