Anđela Miličković oborila državni rekord

125 pregleda 3 komentar(a)
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Anđela Miličković, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 04.11.2014. 23:50h

Juniorska reprezentativka u streljaštvu Anđela Miličković oborila je državni rekord u disciplini standardna vazdušna puška, na međunarodnom takmičenju koje je proteklog vikenda održano u Solinu (Split), i koje već tradicionalno okuplja najbolje i najtalentovanije strijelce regiona.

Crnu Goru je predstavljalo devet strijelaca,od kojih je nekima ovo bilo prvo učešće na međunarodnim prvenstvima (Boljevićeva, Beloševićeva).

Miličković je sa 406,8 krugova objedinila rekorde u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Anđela je u juniorskoj konkurenciji zauzela 10. mjesto, a u seniorskoj 19.

"Na takmičenju su između ostalih nastupile i osvajačice zlatnog i srebrnog globusa Snježana Pejčić i Andrea Arsović sa Finala Svjetskog kupa 2014. godine koji je samo prije par dana završen u Gabali, Azerbejdžan". Bolja od ostalih bila je i Todorović Ksenija koja je u disciplini standardni vazdušni pištolj zauzela 4. mjesto u juniorskoj konkurenciji sa 363 kruga i bila nadomak medalje, dok je u seniorskoj konkurenciji gdje su nastupile i svjetske šampionke Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković iz Granade, zauzela 13. mjesto. Ksenija je bila još i bolja drugog dana kada je sa 367 krugova bila 11. među seniorkama. Pored nje treba istaći i Gordanu Belošević koja je u svom prvom međunarodnom nastupu zauzela 7. mjesto sa 357 krugova među juniorkama".

"Prvog dana takmičenja, Stefan Čađenović je među pištoljašima sa 570 krugova zauzeo 8. mjesto, dok je Čedo Knežević sa za njega skromnih 564 kruga, zauzeo 14. mjesto. U disciplini vazdušna puška, debitantkinja Boljević bila 26. sa 387,4 kruga". Kod seniorki-puška, Mirjana Radović je ostvarila 400,6 krugova drugog dana takmičenja i time popravila utisak nakon prvog dana takmičenja. Isto važi i za Željka Tomovića koji je ostvario 607,5 krugova i Vojina Tomovića koji je imao 601,4 kruga", navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Crne Gore.

U narednim nedjeljama, kako navode iz SSCG, strijelce očekuje nadmetanje u domaćem Kup takmičenju.

Bonus video: