Budvanska rivijera poražena od Rešovije

1 komentar(a)
Joslejder Kala, Foto: Cev.lu
Joslejder Kala, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.11.2014. 18:34h

Budvani su šesti uzastopni nastup u Ligi šampiona otvorili maksimalnim porazom od Rešovije. Ništa neočekivano s obzirom na to da su Budvani, sa potpuno novim sastavom, igrali protiv prvog favorita grupe, ekipom koja dolazi iz zemlje prvaka svijeta i koja ove sezone cilja fajnl-for.

Poraz u Žešovu nije iznenađenje imajući u vidu i da je za izabranike Slobodana Boškana ovo bio prvi zvanični meč u sezoni (prva utakmica uopšte od 8. oktobra i finala turnira u Novom Pazaru u okviru priprema za novu sezonu), dok je Rešovija već odigrala i dobila sedam utakmica u prvenstvu.

Ipak, neshvatljivo je kako je crnogorski šampion meč završio na nuli, iako je prvom setu vodio čak 16:9, u finišu i 22:20!

Da su gosti osvojili prvi set, možda bi se meč drugačije odvijao, možda i ne bi, ali bi jedan set mogao da bude važan na psihološkom planu za nastavak takmičenja u grupi C.

Ovako, Budvani su bili daleko prošlogodišnjeg podviga kada su u Žešovu, u drugom kolu, slavili 3:2 i otvorili put plasmana u drugu rundu.

„Majstorima sa mora“ ostaje da prije svega u duelima sa Berlinom i ACH volejom pokušaju promijene dosadašnju tradiciju koja govori da su Budvani nastup u LŠ završavali nakon grupne faze kad god su gubili prvi meč.

Dogodilo se to 2010 (poraz od Nolika 3:1), 2012 (poraz od Belhatova 3:0) i 2013. godine (poraz od Lokomotive Novosibirsk 3:0).

Podsjećanja radi, 2011. i prošle sezone su Budvani na premijeri savladali Olimpijakos, odnosno Jihostroj, i na kraju su stigli do druge runde...

Iako su u pripremnom periodu njime bili ponajmanje zadovoljni (zbog čega je i doveden Mladen Majdak kao alternativa), kubanski korektor Armando Danger Mulen jedini nije podbacio, sa 17 poena, uz 54 posto realizacije napada, dva asa i jednim blokom.

Svi ostali moraju na popravni. Posebno je razočarao njegov zemljak Joslejder Kala, koji je meč završio sa svega pet poena i 19 posto realizacije napada, uz osam poena poklonjenih greškama.

Drugi meč ove grupe između Berlina i ACH voleja igra se u četvrtak.

Budvanska rivijera će u drugom kolu, 20. novembra, ugostiti Berlin.

Rešovija – Budvanska rivijera 3:0 (25:22, 25:15, 25:18)

Žešov – Dvorana: „Podprimie“. Gledalaca: 4.300. Sudije: Saltalipi (Italija) i Pjasetski (Bjelorusija). Poeni iz napada: Rešovija 35, Budvanska rivijera 28. Poeni iz bloka: Rešovija 8, Budvanska rivijera 6. Poeni iz servisa: Rešovija 7, Budvanska rivijera 4. Greške: Rešovija 17, Budvanska rivijera 25.

Rešovija: Lotman 3, NOVAKOVSKI 8, Tihaček, Konarski, Ivović, ŠOPS 15, DŽIZGA, BUŠEK 15, HOLMS 7, IGNJAČAK (libero), PENČEV 1, DRIJA 1.

Budvanska rivijera: ĆAĆIĆ 5, RADKE 4, Ćirović, RAŠOVIĆ (libero), KRSMANOVIĆ 4, Ivković, Majdak 1, DANGER 17, ĆELIĆ 1, KALA 5, Babić, Ječmenica 1.

TOK MEČA

Prvi set

Rešovija je dobila prvi set sa 25:22, iako je Budvanska rivijera imala set u rukama. Naime, zahvaljujući odličnom igrom u odbrani, ali i sjajnim servisom (pet asova), predvođeni raspoloženim kubanskim korektorom Armandom Dangerom Mulenom, Budvani su na drugom tehničkom tajm-autu vodili čak 16:9! Međutim, Poljaci su uspjeli da se vrate u život, pa su serijom 9:1 preokrenuli i poveli 18:;17. Crnogorski šampion je ponovo blizu osvajanja seta, kada je poveo 21:19, ali su Budvani tu stali. Od 22:22, Rešovija je osvojila tri poena u nizu i stigla do prednosti.

Drugi set

Rešovija je na prvom tehničkom tajm-autu u drugom setu vodila 8:4. Očigledno u šoku od izgubljenog prvog seta, Budvani su slabo ušli u drugi, u kojem su imali samo 2:2 na početku. Nakon prvog obaveznog odmora Poljaci su nastavili sa dobrom igrom pa je na 11:6 za Rešoviju Slobodan Boškan moram da zatraži prvi tajm-aut. Minut odmora nije pomogao, pa domaćin na drugom tehničkom tajm-autu vodi 16:10. U međuvremenu, kod 13:8, Boškan je zamijenio kortektora, pa je Majdak ušao umjesto Dangera. Budvani su nastavili sa slabom igrom, pa je Rešovija vrlo brzo otišla na 19:11 i time prelomila set koji je na kraju dobila 25:15

Treći set

Ponovo je na korekciji počeo Danger, Majdak se vratio na klupi. Budvani su držali priključak na 4:4, a onda su se Poljaci odlijepili na 7:4 i tri poena zadržali na prvom tehničkom tajm-autu (8:5). Rivijera nije popravila igru, pa je Rešovija na drugom tehničkom tajm--autu stigla do vođstva od 16:11. Budvani su uspjeli da od 18:13 priprijete na 18:16, ali su sa dvije uzastoipne greške omogućili Rešoviji da povele 20:16 pa je Boškan uzeo tajm-aut. Razlika u kvalitetu, ali prije svega u formi (Rešoviji je ovo osma zvanična utakmica, Budvanima prva) je očigledna, pa je Rešovija rutinski privela set kraju (25:18), samim tim i meč.

Bonus video: