Poslanice podnijele krivičnu prijavu protiv "Informera"

Potpisnice su navele da od Tužilaštva očekuju da u što hitnijem roku razmotriti krivičnu prijavu sa dopunom i preduzme mjere kako bi se zakon u Crnoj Gori konačno počeo poštovati
5 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Vesko Belojević
Azra Jasavić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.11.2014. 16:24h

Poslanice u Skupštini Crne Gore podnijele su Vrhovnom državnom tužiocu dopunu krivične prijave protiv tabloida "Informer", glavnog i odgovornog urednika tabloida, Novaka Uskokovića i NN lica autora tekstova od 3. novembra ove godine, navela je u saopštenju Azra Jasavić.

"Inicijalna krivična prijava podnijeta je 29. oktobra, nakon što je navedeni tabloid objavio seriju najprizemnijih tekstova i izmišljotina sa ciljem da diskredituje Vanju Ćalović, zbog otvorene borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i zbog brojnih izbornih melverzacija koje je sa svojom NVO otkrila uoči lokalnih izbora u 12 crnogorskih opština.

Iako je sud po nalogu tužilaštva u međuvremenu trajno zabranio distribuciju sadržaja objavljenog u Informeru, ovaj tabloid je nastavio sa nezakonitim ponašanjem i najprizemijim revanšizmom protiv Ćalović, pokazujući da zakon za njih ne važi i da su spremni da se na isti ili sličan način obračunavaju sa svima koji ukazuju na probleme sistema", stoji u saopštenju.

Potpisnice su navele da od Tužilaštva očekuju da u što hitnijem roku razmotriti krivičnu prijavu sa dopunom i preduzme mjere kako bi se zakon u Crnoj Gori konačno počeo poštovati, sa ciljem da oni koji šire najprimitivnije neistine snose adekvatne sankcije.

Bonus video: