Bivši gradonačelnik Nikšića pod optužbom da je namještao poslove

Iz Uprave policije saopšteno je da sumnjaju da je Radojičić, mimo zakonske procedure angažovao izvođače radova na izgradnji i opremanju sale „Scena 213“, čime je, kako tvrde, protivpravno pribavio drugom imovinsku korist
24 komentar(a)
Nebojša Radojičić, Foto: Arhiva “Vijesti”
Nebojša Radojičić, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 04.11.2014. 14:58h

Nikšićka policija podnijela je danas Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Opštine Nikšić, Nebojše Radojičića, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Iz Uprave policije saopšteno je da sumnjaju da je Radojičić, mimo zakonske procedure angažovao izvođače radova na izgradnji i opremanju sale „Scena 213“, čime je, kako tvrde, protivpravno pribavio drugom imovinsku korist.

"Kao predsjednik Opštine Nikšić, u toku 2012. godine, prilikom angažovanja preduzeća oko izgradnje i opremanja pozorišne sale 'Scena 213', nije sproveo postupak izbora ponuđača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, već je mimo zakonske procedure kao izvođače radova angažovao više privatnih preduzeća. Ukupna vrijednost radova na izgradnji i opremanju te sale iznosila je 144.360 eura", piše u saopštenju.

Bonus video: