Kalić će prije presude imati priliku da iznese odbranu

S obzirom da mu je suđeno u odsustvu, otvaranje glavnog pretresa potrebno je radi razjašnjenja pojedinih pitanja i obezbjeđivanja njegovih prava da se brani, rekao je sudija Bošković
60 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2014. 19:43h

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, sudije Vidomira Boškovića, pružiće Safetu Kaliću priliku da iznese odbranu pred bjelopoljskim Visim sudom, pa će tek nakon toga presuditi u tom procesu.

Iako je izricanje presude optuženim Kalićima bilo najavljeno za danas, sudija Boskovic je kazao da će ponovo otvoriti glavni pretres s obzirom na nove okolnosti, odnosno nedavno hapšenje Rožajca u Beču.

"Vijeće se rukovodilo činjenicom da je Safet Kalić lišen slobode i da je nakon toga pokrenut postupak izručenja. S obzirom da mu je suđeno u odsustvu, otvaranje glavnog pretresa potrebno je radi razjašnjenja pojedinih pitanja i obezbjeđivanja njegovih prava da se brani", kazao je Boškovic.

Sud će naknadno utvrditi datum održavanja novog glavnog pretresa.

Bošković je, prema ranijem rasporedu danas trebalo da saopšti presudu Rožajcima Safetu, Mersudinu i Amini Kalić, koji se optužuju da su u Crnoj Gori “oprali” 7,7 miliona eura zarađenih prodajom droge u Njemačkoj.

Bonus video: