Velika nagrada CNP Tihomiru Staniću za ulogu Đilasa

“Tihomir Stanić sofisticirano, emocionalno duboko i veoma ubjedljivo gradi lik Milovana Đilasa, i publici nudi primjer hrabrosti potrage za slobodom”, navodi se u saopštenju CNP-a
1 komentar(a)
Tihomir Stanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tihomir Stanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.11.2014. 13:14h

Velika nagrada Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) za 2014. godinu uručena je glumcu Tihomiru Staniću za ulogu Milovana Đilasa u predstavi „Everyman Đilas“, odlučio je Savjet CNP-a.

“Tihomir Stanić sofisticirano, emocionalno duboko i veoma ubjedljivo gradi lik Milovana Đilasa, i publici nudi primjer hrabrosti potrage za slobodom”, navodi se u saopštenju CNP-a. “Stanić u ulozi Milovana Đilasa ostvaruje izuzetno dejstvo i daje svoj osoben glumački pečat u stvaranju scensko-poetske istine koja slijedi autorski koncept predstave 'Everyman Đilas' po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić”.

Savjet CNP-a je dodjelio i godišnje nagrade za visoke umjetničke rezultate, a njih će dobiti Ana Vučković, za ulogu Đilasove žene u predstavi “Everyman Đilas”; Gorana Marković, za ulogu Podozrive u predstavi “Everyman Đilas”, i ulogu Majke ili Violončela u predstavi “Allegretto Albania”; i Karmen Bardak, za ulogu Mime u predstavi “Njegoš i ja”, i ulogu Umjetnice u predstavi “Everyman Đilas”.

Stipendije "Velimir Bucko Radonjić", koja se dodjeljuje mladim autorima za značajne rezultate postignute u oblasti scenografije i likovne umjetnosti, dobile su grafička dizajnerka Snežana Pupović, i kostimografkinje Lina Leković i Ivana Murišić.

Zahvalnica CNP za 2014. godinu dodjeljuje se Francuskom institutu Crne Gore.

Nagrade su uručene na svečanosti koja je održana povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorišta - 1. novembra

Bonus video: