Vajt: Droga me je koštala 10 titula svjetskog šampiona

“Nismo trenirali, a naše porodice nisu znale gdje smo. Radili smo najbolje što možemo da se ubijemo. To vam krek čini. To je nama krek uradio. Toliko je bilo loše, flertovali smo sa smrću”, rekao je po mnogima najbolji snukeraš koji nikada nije bio šampion planete.
0 komentar(a)
Džimi Vajt, Foto: Reuters
Džimi Vajt, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2014. 16:13h

Engleski igrač snukera Džimi Vajt rekao je da ga je zavisnost od droge koštala 10 titula svetskog šampiona.

Vajt, čiji je nadimak Vihor, u autobiografiji “Drugi vjetar” naveo je koliko mu je problema stvorila narkomanija, a posebno kokain.

“Mislim da me je droga koštala 10 titula svjetskog šampiona”, napisao je Vajt.

On je šest puta igrao u finalu Svjetskog prvenstva i nikada nije trijumfovao, a smatra se najboljim igračem snukera koji nikada nije bio prvak planete.

On je naveo da je počeo da puši krek poslije poraza od Stiva Dejvisa u finalu Svjetskog prvenstva 1984. godine i da je to trajalo tri meseca. U tom periodu je na drogu potrošio 32.000 funti.

Vajt je otkrio da je zajedno sa Kanađaninom Kirkom Stivensom, za vrijeme turnira u irskom Kilderu, umalo zapalio hotelsku sobu kada je pripremao krek.

“Ležali smo tamo 'staklenih' očiju, kašike, djelovi lima i parčići kokaina rasuti po sobi.. Nije nas bilo briga ni za šta drugo”, rekao je 52-godišnji Vajt.

“Nismo trenirali, a naše porodice nisu znale gdje smo. Radili smo najbolje što možemo da se ubijemo. To vam krek čini. To je nama krek uradio. Toliko je bilo loše, flertovali smo sa smrću”, dodao je Vajt.

Vajt je istakao da je samostalno odlučio da puši krek i nije htio nikoga da okrvi za to, a prestao je kada je vidio koliko je ta droga uticala na Kirka Stivensa.

“Ja sam jedini krivac. Mislim da je pušenje kreka bio sljedeći korak, poslije ušmrkavanja. Iskušenje je bilo prejako i prije nego što sam postao svjestan - navukao sam se”, rekao je Vajt.

Vajt je profesionalac od 1980. godine. Tokom karijere osvojio je 10 titula koje se boduju za svjetsku rang listu i 19 nerangirajućih titula. Trenutno zauzima 63. mjesto na rang listi, a najbolji plasman bio mu je 2. pozicija.

Bonus video: