NA SAJTU POTTERMORE

Fanovi uzbuđeni: Džoan Rouling objavila šest novih priča o Hariju Poteru

0 komentar(a)
Džoan Rouling, Foto: Startribune.com
Džoan Rouling, Foto: Startribune.com
Ažurirano: 03.11.2014. 08:46h

Britanska spisateljica Džoan Rouling objavila je na web stranici Pottermore šest novih priča o životu u svijetu čarobnjaka, izazvavši 17 godina nakon objave prvog romana o Harryju Potteru ogromno uzbuđenje na društvenim mrežama, javljaju mediji u Velikoj Britaniji.

Povodom lansiranja interaktivne verzije svoje pete knjige o malom čarobnjaku "Hari Poter i Red feniksa" na Pottermore, web stranici posvećenoj dosad nepoznatim djelovima tog serijala i novim pristupima njegovim već poznatim djelovima, Rouling je otkrila nove pojedinosti o zloj profesorici Dolores Ambridž u školi vještičarenja i čarobnjaštva Hogvartsu

Dugo iščekivani novi unosi autorke najprodavanijih knjiga u istoriji odmah su postali, 17 godina od objave prvoga dijela "Hari Poter i kamen mudrosti" 1997. glavna tema na Twitteru, piše britanski Telegraf.

Dolores Ambridž prvi put se pojavljuje upravo u nastavku "Hari Poter i Red feniksa" na Harijevom suđenju zbog neovlašćene upotrebe magije, kao vještica koja radi u Ministarstvu magije kao pomoćnica ministra magije.

Kasnije postaje profesorica Odbrane od mračnih sila u Hogvartsu i jedan je od najomraženijih likova u čitavom serijalu.

Priča o Dolores najduža je od šest novih unosa koje je Rouling postavila na web stranicu.

Njeni tekstovi razbacani su po Pottermoreu i iako su obilježeni crvenom bojom zbog čega ih je donekle lakše naći, to nije dovoljno da bi se zaista otkrilo šta spisateljica poručuje.