Podgoričanka preživljava pakao: Tuče me sin narkoman

“U subotu me zaključao u stanu, tukao, čupao za kosu. Prijetio mi je i tražio da mu dam pare”, priča N.V.R
123 pregleda 73 komentar(a)
Podgoričanka, nasilje, Foto: Zoran Đurić
Podgoričanka, nasilje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2014. 20:50h

Modrice i hematomi po nogama i na lijevoj ruci i akutna reakcija na stres. To su, u subotu 18. oktobra dežurni ljekari podgoričke Hitne službe napisali u izvještaju pedesetsedmogodišnje N.V.R.

Pomoć je potražila zbog nasilja. Tvrdi da je pretukao sin.

N.V.R. je ispričala “Vijestima” potresnu priču o paklu koji preživljava.

Tvrdi da je godinama žrtva 28-godišnjeg sina, koji je, rekla je zavisnik od droga, a da posljednjih nekoliko dana strahuje za svoj život.

“U subotu me zaključao u stanu, tukao, čupao za kosu. Prijetio mi je i tražio da mu dam pare”, ispričala je ona.

Nakon toga je, tvrdi, pošla u Hitnu, a potom i u policiju.

“Prijavila sam ga, a onda pošla kod prijatelja da spavam, jer nisam smjela poći u stan, koji ja plaćam. A kako ga plaćam? Primam 64 eura pomoći, čistim dvije kuće da bih zaradila iako sam srčani bolesnik”, kazala je ona.

N.V.R. tvrdi da je njen sin došao kod prijatelja kod kojih je pošla da prespava, ponovo joj prijetio i tražio novac. “Ne mogu da mu dam novac, nemam ni da kopiram dokumenta, koja su mi potrebna za operaciju. Muž moje prijateljice ga je istjerao, a on me sjutradan presreo na ulici i ponovo krenuo da bije. Opet sam ga prijavila, ali i dalje ništa”, kazala je ona.

Tvrdi da su inspektori u CB Podgorica, kada je u nedjelju došla da podnese prijavu, bili vrlo neprijatni.

“Pitali su me šta hoću opet. Jedan mi je rekao 'šta je, sinoć sam ti napisao prijavu'. Tada su mi rekli i da ne mogu da ga nađu, da su ga tražili u stanu u kom živim. Napali su me da sam im dala pogrešnu adresu”, kazala je ona.

N.V.R. tvrdi da je nakon toga pozvala na broj za žalbe u CB-u Podgorica i ispričala im šta se desilo.

“Odmah me je pozvao inspektor i pitao 'šta hoćeš, hoćeš li krevet ode da ti damo da spavaš?'. Ja hoću samo da ga uhapse. Stalno podnosim prijave, a to nema nikakav efekat, uništena sam”, kazala je ona.

Priča da njen sin, osim što je maltretira i tuče, prodaje stvari iz kuće, koje ona, ako sakupi novac otkupljuje.

“Prije par dana je prodao nekom novi televizor. Morala sam toj osobi da nosim 70 eura da mi ga vrati, a onda je odmah on došao da traži još 30 da mu dam za drogu", tvrdi ona.

N.V.R. je najavila da će, ako policija ne pronađe njenog sina, i protiv njih podnijeti prijavu, zbog nepostupanja. Ona tvrdi da policija može, ali neće da privede njenog sina.

Policija tvrdi da majka nije dala da se razvale vrata stana

Iz Uprave policije potvrdili su da je N. V. R. CB Podgorica podnijela dvije prijave protiv sina.

O oba događaja, pojasnili su, upoznat je zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Za slučaj u kojem je N. V. R. prijavila da je sin tukao, djelo još nije kvalifikovano, jer policija još nije uzela izjavu od njenog sina.

“U prvom slučaju djelo još nije kvalifikovano, budući da se potražuje radi davanja izjave na okolnosti prijave svoje majke. Policijski službenici su u drugom slučaju, nakon izjašnjenja ZODT da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, protiv njega je podnijeta prekršajna prijava”, odgovoreno je “Vijestima” iz policije Oni tvrde da majka nije dala da se razvale vrata stana, kako bi ušli i priveli njenog sina.

Oni tvrde i da su ga više puta tražili na toj adresi.