Spremni za medalju koja nedostaje

0 komentar(a)
Slavenko Bajić, Foto: Boris Pejović
Slavenko Bajić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2014. 18:55h

Crnogorska karate reprezentacija sjutra od 16,35 sati sa podgoričkog aerodroma kreće put Bremena, gdje se od 5. do 9. novembra održava Svjetsko prvenstvo. Na spisku selektorskog tima, Slavenka Bajića (žene u borbama), Dragoljuba Fatića (muškarci u borbama) i Jugoslava Bukilića (kate), je sedam kandidata za medalju. I to prvu na svjetskim seniorskim prvenstvima od sticanja nezavisnosti.

"Od 20110. godine kada je naš selektorski tim preuzeo nacionalne selekcije osvajali smo medalje na svim najvećim takmičenjima, u svim uzrastima i jedino što nam nedostaje je svjetska seniorska medalja. U mlađim seniorima, juniorima i kadetima imamo čak i zlatne, i nadamo se da ćemo ovoga puta uspjeti da osvojimo medalju i na najvećoj smotri u Njemačkoj. A svi naši takmičari imaju kvalitet za medalju.Marina Raković ima dvije medalje sa evropskih takmičenja, a Almir Cecunjanin je osvojio tri poslejdnja velika takmičenja", naglasio je Bajić.

Pored Raković ( -68 kg), u borbama će nastupiti Dragana Konjević (+68), Jelena Maksimović (-61) i Ana Drašković (-50). Ovaj četverac iz Omladinca će nastupiti i u ekipi. Kapiten Budućnosti i reprezentacije, Almir Cecunjanin (+80) , jedini će učestvoavti u borbama muškaraca, dok će u katama pojedinačno na tatami Biserka Radulović i Mijat Vojvodić.

"Cecunjanin je ovojio tri velika posljednja takmičenja, sjano je pripremljen i tradicionalno je u deset favorita. Maksimović je klasom u svjetskom vrhu a Drašković je nanizala sjajne pobjede i bila među najboljim u pripremnim takmičenjima,. Konjevievpoj smatram da fali iskustva. I kataši imaju kvalitet da se upuste u borbu za medalje, ali će puno zavisti od sreće, žrijeba... Na žalost dva dana pred Mediteransko prvenstvo se povrijedio Danilo Lučić, sa povredom kuburi i Vuk Šuković, pa smo skratili spisak i nećemo imati mušku ekipu u borbama, zaključio je Bajić.

Bonus video: