Kod dvojice maloljetnika našli dimnu bombu i "molotovljeve koktele"

"Policijski službenici su profesionalno sproveli svoje poslove i zadatke, tako da je Povorka ponosa održana na bezbjedan način", navela je portparolka Uprave policije Tamara Popović
81 pregleda 11 komentar(a)
Policija, Parada ponosa, Foto: Savo Prelević
Policija, Parada ponosa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2014. 15:45h

Za vrijeme trajanja današnje Povorke ponosa u Centar bezbjednosti Podgorica privedena je 81 osoba.

"Od 81 privedenog lica, 65 je dovedeno radi utvrđivanja identiteta. Ostalih 16 lica dovedeno je zbog toga što su policijski službenici kod njih pronašli i oduzeli određene predmete i sredstva", navela je portparolka UP Tamara Popović.

Popović je na konferenciji za novinare saopštila da je šetnja učesnika LGBT šetnje protekla bez ijednog slučaja narušavanja javnog reda i mira, uz profesionalno postupanje policijskih službenika.

"Policijski službenici su profesionalno sproveli svoje poslove i zadatke, tako da je Povorka ponosa održana na bezbjedan način", navela je ona.

Cijelom operacijom rukovodio je Operativni štab UP i tužilac, a u CB Podgorica bio je prisustan i sudija Područnog organa za prekršaje, koji su izdavali naređenja oko privođenja sumnjivih osoba ali i izgrednika i huligana, koji su ranije evidentirani u policijiskim kartotekama.

Policija je kod 16 privedenih osoba pronašla i oduzela - pet palica, dva "molotovljeva koktela", trenerku sa natpisom „Policija“, pet "fantomki", osam hirurških rukavica, zaštitnu masku zelene boje, baklju, više komada petardi i sredstvo nalik na improvizovanu dimnu bombu.

"Službenici CB Podgorica će, po nalogu zamjenika tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, podnijeti krivičnu prijavu protiv dva maloljetna lica - V.P. (16) i P.L. (16), zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela. Oni će večeras, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu za maloljetnike. Zamjenik tužioca će se u odnosu na lice od kojeg je oduzeto sredstvo nalik na improvizovanu dimnu bombu, nakon kompletiranja podataka i dokaza, izjasniti da li u radnjama ovog lica ima elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", pojasnila je Popović.

U blizini Hrama Hristovog vaskrsenja pronađen je i izuzet odbačeni ruksak sa flašama koje, kako se sumnja, sadrže zapaljivu tečnost. Ruksak i flaše će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. Preko 1.800 policijskih službenika je bilo angažovano na poslovima i zadacima radi bezbjednog odvijanja Povorke ponosa.

Bonus video: