Ako želite dobrog partenera morate i vi da budete dobri

Iako mnogi tvrde da bezuslovna ljubav u stvari ne postoji, potrudite se da vaša bude najbliže tome
194 pregleda 2 komentar(a)
ljubav, Foto: Shutterstock.com
ljubav, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.11.2014. 07:53h

Iako ne postoji garancija da vi ili vaš partner nikad nećete imati aferu tokom braka, postoji nekoliko načina na koje možete pokušati da to isključite

  • Ako postoje neki problemi u vezi, pokušajte da ih popravite unutar veze. Nikad nemojte pokušati da riješite probleme u braku tražeći pomoć van braka, jer sve što ćete postići na taj način je da ćete stvoriti još više problema.
  • Ako želite da imati dobrog partnera, budite i sami dobar partner
  • Ne možete kontrolisati nikog osim samog sebe. Dajte 100% sebe u taj brak, budite pažljivi i uslijediće nagrade.
  • Radite na svom braku svaki dan, ne samo tokom lošeg perioda
  • Teško je spriječiti vatru kad već gori pola kuće. Probudite se svaki dan i zapitajte: "Što mogu da učinim danas, a što bi moglo da poboljša moj brak?" Isplanirajte kako vi i vaš parnter možete da doprinesete zajednici i radite zajedno na tome da vaš brak ostane na dobrom putu. Nemojte zamišljati da ste sami sebi dovoljni
  • Izbacite svoj brak iz rutine. Događa li vam se da bez razmišljanja 'preživljavate' svaki dan? Ljudi koji se dosađuju su dosadni. Pronađite neku strast, napunite se energijom i pronađite vrijeme da ponovno pronađete ljubav i privrženost jedno prema drugome. Ako ste izašli iz takta, nikad nije prekasno da pronađete novi plan koji će dobro funkcionirati za oboje i koji će vam pomoći da pronađete novo i bolje mjesto.
  • Nije pošteno upoređivati zamišljenu savršenu vezu s onom u kojoj ste godinama i u kojoj treba bdijeti nad bolesnom djecom, plaćati račune i voditi domaćinstvo. To je jednostavno smješno poređenje. Ne zaboravite koja je razlika između zaljubljivanja i ljubavi. Ne možete očekivati da će ljubav koja raste biti ista kao što je bila u prvom mjesecu veze. Takođe, ne igrajte razne igre u svojoj glavi, jer je to jedan korak do akcije.
  • Zdravo se hranite i vježbajte da biste se osjećali dobro u svom tijelu. Kad se osjećate dobro u svojoj koži, zračite samopouzdanjem.

Uslovna ljubav?

Ako vašeg partnera zovete onda kad vam je potreban, ali isto tako njemu/njoj nudite svoje vrijeme to je sasvim normalno i divno je nekome staviti do znanja da ste za njega uvijek tu.

Ali, jeste li se ikad zapitali nudite li svoje vrijeme, strpljenje i nježnost bez ikakvih uslova? Iako je potpuno ljudski očekivati istu pažnju koju dajemo, to očekivanje ponekad može uništiti vaš odnos sa voljenom osobom.

Tu se naravno ne radi o materijalnoj pomoći već o tome da očekujete više pažnje, ljubavi i brige ukoliko ste vašem partneru oko nečega pomogli.

Zapitajte se koliko bi lijepo bilo da nekome pomognete, date mu svoje vrijeme i pažnju samo zbog toga jer vam je stalo. Iako mnogi tvrde da bezuslovna ljubav u stvari ne postoji, potrudite se da vaša bude najbliže tome.

Mudrosti za dobru vezu

  1. Nemojte nikada biti ljuti u isto vrijeme
  2. Ne vičite jedno na drugo nikada – osim ako je u kući izbio požar
  3. Prepustite partneru čast da “pobjedi” u raspravi kad god se za to ukaže prilika
  4. I ​​kritikujte s ljubavlju
  5. Ne oživljavajte danas jučerašnje greške
  6. Radije zapostavite cijeli svijet nego jedno drugo
  7. Ne idite na spavanje prije nego što riješite problem
  8. Recite nešto lijepo ljubavi svog života makar jednom dnevno
  9. Kada učiniti nešto loše – priznajte to, i zatražite oproštaj
  10. Ne zaboravite da je za tango potrebno dvoje. Niko od vas nikada nije jedini krivac, kao što ni jedno od vas ne može uvijek biti onaj koji je u pravu.

LISA

Bonus video: