Koprivica i Perunović ponovo najbolji

0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Slađana Perunović, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 01.11.2014. 16:01h

Atletičar barskog Mornara Dragoljub Koprivica i Slađana Perunović iz Atletskog kluba Nikšić, kao i prošle godine, osvojili su titule prvaka Crne Gore u krosu.

Koprivica je danas u Podgorici, u trci na šest hiljada metara, trijumfovao ispred atletičara pljevaljskog Rudara Gorana Petrića i Veselina Petrušića iz AK Nikšić.

U konkurenciji atletičarki Perunović je u trci na tri hiljade metara bila brža od članica Podgoričkog maratona, Dijane Stanišić i Rade Miladinović.

Kod mlađih seniora u trci na četiri hiljade metara najbrži je bio Miološ Mikić iz AK Nikšić, drugi je bio Miloš Nikčević iz AK Nikšić, a treći Mirko Martinoivić iz Lovćena.

U konkurenciji starijih juniora najbolji je bio Jovan Đurović iz Jedinstva, a kod mlađih juniora njegov klupski drug Boris Čović.

Kod starijih juniorki pobijedila je Lidija Todorović iz AK Nikšić, dok je u konkurenciji mlađih juniorki najbrža bila članica bjelopoljskog Jedinstva Anastasija Magdalinić.

Prva mjesta u konkurenciji starijih pionira osvojili su članovi Aleksandar Miletić iz AK Nikšić i Jovana Đurović iz Jedinstva, dok su kod mlađih pionira trijumfovali članovi barskog Atletskog kluba Sanja, David Božović i Marija Leković.

U trkama cicibana pobijedili su Ivan Radosavović i Divna Ratković, članovi AK Sanja.

Na šampionatu, održanom na trim stazi na Ćemovskom polju, između Plataža i Impeka, nastupilo je 150 takmičara iz 12 klubova: Nikšić, Podgorički maraton, Lovćen, Mornar, Jedinstvo, Arsenal, Garač, Sanja, Podgorica, Rudar, Lim i Budućnost.

Mornar je sa deset osvojenih medalja bio najuspješniji u konkurenciji klubova, ispred Jedinstva sa osam i AK NIkšić sa sedam odličja.

Bonus video: