Petorica osuđena ukupno na godinu za napad na policajce

Petorica policajaca tada su Novu godinu dočekali u Urgentnom centru
917 pregleda 11 komentar(a)
uviđaj policija, Foto: Arhiva Vijesti
uviđaj policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.11.2014. 09:48h

Petorica muškaraca optuženih za napad na policajce u novogodišnjoj noći, osuđeni su na ukupno godinu dana zatvora.

Savo Bušković (33) dobio je četiri mjeseca zatvora za napad na službeno lice u sticaju sa teškim tjelesnim povredama, a Petar Pejović (20), Jovan Nešković (22) i Nikola Bogojević (19) po dva mjeseca robije za napad na službeno lice.

Božidar Petrović (24) osuđen je na uslovnu kaznu, odnosno na dva mjeseca zatvora, ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo.

Presudu je izrekla sutkinja Osnovnog suda Jelena Perović, koja je optuženima kao olakšavajuće okolnosti cijenila mladost i to što ranije nijesu osuđivani.

"Krivica je utvrđena iz iskaza svjedoka oštećenih", rekla je Perović na izricanju presude.

Optuženi su u postupku negirali krivicu, dok su saslušani policajci tvrdili da su ih upravo optuženi napali 31. decembra prošle godine.

Osuđeni su, prema optužnici, na policajce nasrnuli nakon što su ovi pozvani da intervenišu zbog masovne tuče ispred kafića "Liberty" u podgoričkom naselju Zabjelo.

Petorica policajaca dočekali su Novu godinu u Urgentnom centru, nakon što su povrijeđeni.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da je povrede zadobilo pet policijskih službenika - jedan tešku tjelesnu povredu u vidu potresa mozga, dok su četvorica zadobila lakše tjelesne povrede.

Bonus video: