Furtula novi šef policije u Beranama

Furtula punih pet godina bio je šef kriminalistike u Budvi, ranije i inspektor za narkotike
362 pregleda 0 komentar(a)
Velimir Furtula, Foto: Boris Pejović
Velimir Furtula, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2014. 08:15h

Šef za suzbijanje opšteg kriminala u sjedištu Uprave policije Velimir Mićo Furtula postavljen je za načelnika Centra bezbjednosti Berane.

Policija je saopštila da je odluku donio direktor UP Slavko Stojanović, koji će takođe odlučiti na koje mjesto će rasporediti smijenjenog Veselina Krgovića.

Furtula se od marta 2013. godine nalazi na mjestu šefa za suzbijanje opšteg kriminala, a prije toga dvije godine radio je kao šef Odsjeka za krvne i seksualne delikte u sjedištu UP.

Za te dvije godine on je bio prvi čovjek istražnih timova za rasvjetljavanje neriješenih ubistava, a na tu poziciju je došao nakon što je u Budvi u aprilu 2011. godine ubijen biznismen Dragan Bećirović.

Prije toga, punih pet godina bio je šef kriminalistike u Budvi, ali i dugogodišnji inspektor u Odjeljenju za borbu protiv droge i krijumčarenja.

Da će Furtula, najvjerovatnije, biti kadrovsko rješenje za Berane pominjalo se još od polovine septembra, kada je pokrenut disciplinski postupak protiv Krgovića i šefa Stanice kriminalističke policije u tom gradu Miloša Stojanovića.

Disciplinski postupak protiv njih je pokrenut zbog teže povrede službene dužnosti, a na predlog Unutrašnje kontrole MUP-a, koja je utvrdila da su nesavjesno radili u službi nakon što je krajem aprila ove godine oduzeto oko 150 paketa cigareta na putu Berane Rožaje.

Inspektori OUK-a su krajem jula utvrdili da su šefovi beranske policije napravili teža prekoračenja u službi i da o zapljeni cigareta gotovo 20 dana nijesu obavijestili nadležnog tužioca. Zbog toga je prijava dostavljena tužiocu.

Krgovića su, prema zvaničnom policijskom saopštenju, nedavno napala dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

Bonus video: