ODRŽANA SKUPŠTINA

Usvojen program rada i djelovanja bokserskog Saveza

116 pregleda 1 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.10.2014. 14:57h

Skupština Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG) usvojila je danas na sjednici u Podgorici program rada i djelovanja te asocijacije u narednom periodu.

Predsjednik Božidar Vuksanović, obrazlažući projekat, kazao je da je programom predviđeno osnivanje kampa perspektivnih boksera, uzrasta do 16 godina.

On je istakao da je predviđeno da se na jednom mjestu okupe svi najtalentovaniji bokseri Crne Gore, sa kojima bi radili najbolji crnogorski, ali i treneri iz inostranstva.

"Moramo obratiti posebnu pažnju na mlade boksere. Planirano je da na proljeće organizujemo kamp perspektivnih boksera, gdje ćemo okupiti one najtaletovane. Uključićemo najbolje naše, ali i trenere sa strane da rade sa njima. Paralelno sa tim organizovaćemo savjetovanja i seminare za sudije i trenere", kazao je Vuksanović.

On je najavio da će, nakon sastanaka sa predstavnicima klubova, biti uobličena sva radbna tijela neophodna za funkcionisanje Saveza.

Vuksanović je saopštio da je na njegov predlog za novog sportskog direktora imenovan Dražen Brajović.

"U narednih mjesec sa generalnim sekretarom Blažom Šaranovićem i novim sportskim direktorom, obićiću klubove kako bi zajedno vidjeli gdje savez može biti od pomoći klubovima, koje su to varijante i strateški pravci", rekao je Vuksanović.

On je najavio da će ekipno ligaško takmičenje uslijediti poslije tih sastanaka, navodeći da smatra da treba da bude organizovano u okviru četiri turnira.

Vuksanović je kazao da je od velikog značaja za pravilav razvojh crnogoprskog boksa učešće na međunarodnim turnirima, navodeći da Crna Gora imamo kvalitetnih boraca koji mogu biti konkurentni .

On je najavio da će do kraja naredne nedjelje krenuti sa radom zvanični sajt Saveza, kao i da bi ta asocijacija uskoro mogla dobiti nove prostororije.

Na Skupštini se od boksa i rada u Bokserskom savezu, poslije 66 godina, zvanično oprostio Gojko Radunović.

"Počeo sam kao bokser sa 17, a napuštam taj sport u 84. godini", kazao je Radunović u oproštajnom govoru.

Na predlog Vučinća Dobrašinovića i ovlašćenog pravnog zastupnika podgoriškog kluba R Montenegro, dogovoreno je da se za narednu sjednicu pripreme izmjene statuta, vezane za funkcionisanje saveza, odnosno da umjesto Sekretarijata bude formirano Predsjedništvo Saveza.

Dobrašinović smatra da je Sekretarijat, koga čine troje ljudi, štetan po boks i da bi ga trebalo zamijeniti Predsjedništovom, koga bi činili predstavnici klubova koji učestvuju na takmičenjima.

Predloženo je da do kraja godine bude održano pojedinačno prvenstvo Crne Gore.

Saopšteno da će Aleksandra Vujović biti prva crnogorska bokserka koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, kao i da je učešće na kampu i šampionatu finansirala Svjetska bokserska federacija.

Sjednici Skupštine prisustvovalo je 30 delegata iz 17 klubova.