Stojanović će platiti 1.350 eura sudskih troškova

113 pregleda 0 komentar(a)
Milka Stojanović, Foto: NVO Green Power
Milka Stojanović, Foto: NVO Green Power
Ažurirano: 31.10.2014. 09:21h

Sutkinja bjelopoljskog Osnovnog suda Violeta Raičević, odbila je zahtjev direktorice nevladine organizacije Udruženje paraplegičara Milke Stojanović, koja je tužila “Vijesti” i novinarku Jadranku Ćetković.

Ona je tražila da joj nezavisni dnevnik i novinarka solidarno isplate 3.000 eura, zbog navodnih duševnih bolova i povrede časti objavljivanjem teksta u avgustu 2013. godine.

Stojanović je obavezana da plati 1.350 eura na ime naknade troškova postupka, kada presuda postane pravosnažna.

Ona je tužila “Vijesti” i novinarku Cetković zbog teskta pod naslovom “Direktorica NVO lijepila plakate protiv Calovićke”.

Ona je u tužbi navela da je cilj teksta bio da se posvađaju te dvije nevladine organizacije, apostrofirajući tadašnji nadnaslov

- PRLJAVI RAT: “Kolege uhvatile direktoricu Milku Stojanović kako u Bijelom Polju sprovodi kampanju na štetu Vanje Ćalović”.

Novinarka je tvrdila da su tekstovi urađeni u skladu sa profesionalnim standardima i uz poštovanje novinarske etike.

Sutkinja Raičević, konstatovala je da nema osnova za naknadu, jer se radi o informaciji koja je vjerno prenešena, zasnovana na saopštenju koje je dala NVO “Green power”.

“Osim toga, tužena je prije objavljivanja teksta u 'Vijestima' u okviru istog teksta prenijela odgovor Stojanovićeve na optužbe. Stoga se zaključuje da pisanjem spornog teksta, tuženi nisu imali namjeru da uvrijede ili omalovaže tužilju. Po ocjeni suda, tuženi su postupali u skladu sa pravilima novinarske struke.... Od posebnog značaja je da je tužilja tokom ponovnog postupka učinila nespornim sadržinu objavljenog teksta, pa je samim tim jasno da je tužbeni zahtjev neosnovan”, navela je Raičevićeva obrazlažući presudu.

Bonus video: