Škeroviću za četiri mjeseca pritvora 8.000 eura

Škerović je zbog pritvora, u koji je poslat u februaru 2013. godine, tužbom tražio da mu država za naknadu štete isplati 20.000 eura
68 pregleda 0 komentar(a)
Pavić Škerović, Foto: Savo Prelević
Pavić Škerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2014. 07:41h

Baranin Pavić Škerović dobiće 8.000 eura zbog nesnovanog četvoromjesečnog pritvora.

To piše u provostepenoj presudi sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Mirjane Popović, koja je djelimično usvojila njegov tužbeni zahtjev.

Škerović je zbog pritvora, u koji je poslat u februaru 2013. godine, tužbom tražio da mu država za naknadu štete isplati 20.000 eura.

U obrazloženju presude, sutkinja navodi da je utvrđeno da je Pavić trpio duševne bolove usljed neosnovanog lišavanja slobode, ali da bi sve preko sume koju mu je dosudila, predstavljalo neosnovano bogaćenje tužioca.

Na presudu će se, prema informacijama “Vijesti”, žaliti i jedna i druga strana - država zato što smatra da je dosuđena suma prevelika, a Pavić jer misli da treba da dobije više novca.

Pavić i njegov otac Rajko Škerović tri puta su hapšeni, pa puštani na slobodu u roku od četiri dana krajem februara prošle godine zbog navodnog šverca droge i nelegalnog držanja oružja.

Vrhovno državno tužilaštvo u junu prošle godine podiglo je optužnicu protiv starijeg Škerovića zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok je njegov sin oslobođen sumnje za posjedovanje narkotika, nakon što je prijatelj njegove sestre Veljko Bulatović policiji rekao da njemu pripada droga pronađena u objektima Škerovića.

Mlađi Škerović u tužbi tvrdi da njegovo pritvaranje nije bilo osnovano, da nikada prije tog slučaja nije hapšen i istakao da se osjećao - potpuno pogubljeno.

"Pritvor sam teško podnio, šetnje u tom zatvorenom prostoru bile su mi ograničene. Pedeset odsto prijatelja i rodbine je promijenilo odnos prema meni. Ljudi su me čudno gledali, mislim da je to zato što sam bio u pritvoru.

Čak se moje hapšenje negativno odrazilo na poslovanje firme čiji sam direktor. Ko zna ko je slao inspekcije, koje su mi stalno nakon toga dolazile", rekao je ranije na suđenju mlađi Škerović.

Bonus video: