Kodokanu šest titula prvaka u najmlađim uzrastima

158 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2014. 08:44h

Iako su decenijama unazad uspjesi u crnogorskom džudu, kao po pravilu bili vezani za Nikšić, posljednjih godina ovaj popularni olimpijski sport osvaja cijelu Crnu Goru. I Podgoricu, koja ima veliki broj klubova koji napreduju. Jedan od njih je i Kodokan, osnovan 2008. godine.

A da se i u Kodokanu sve bolje radi potvrda su rezultati, pa se ovaj podgorički klub sa Prvenstva Crne Gore u najmlađim uzrastima, održanom u Nikšiću, vratio sa šest titula državnog šampiona.

U tehničkoj organizaciji Onogošta na Prvenstvu Crne Gore je učestvovao 21 klub sa 151 takmičarom.

Od 22 kategorije najveći stepenik pobjedničkog postolja i titule državnog prvaka iz Kodokana su zaslužili Pavle Klikovac u kategoriji do 28 kilograma, što je njegova treća uzastopna titula prvaka Crne Gore, svoju drugu su osvojili Ilhan Kurpejović (-50 kg), Saša Terzić -31 kg), Jovana Srdanović (-31 kg), i Tea Nikčević (-42 kg), dok je Veliša Đekić (-34 kg) osvojio prvi naslov.

Takmičari Kodokana su sa 11 medalja završili nastup, jer su osvojili i pet bronzi: Pavle Popović (-22 kg), Petar Đurišić (-25 kg), Veljko Radonjić (-25 kg), Jovan Srdanović (-31 kg) i Marko Nedović (-42 kg).

A u Kodokanu u Klikovcu vide nevjerovatni talenat, koji je potvrdio i osvajanjem međunarodnih turnira. On je džudo počeo da trenira sa pet godina, a radom sa trenerima Ivicom Markovićem i Duškom Klikovcem, u posljednjih pet je osvojio 30-ak medalja.

U Splitu i Mostaru je ovaj 10-godišnji dječak slavio u konkurenciji starijih džudista, pa je nagrađen od Džudo saveza Podgorice. Klikovac uporedo sa džudom trenira i fudbal (poput čuvenog fudbalera a sada predsjednika Uefe Mišela Platinija) u školi fudbala Fortuna.

A osim sa trenerima, Pavle na treninzima uči i od sestre Anđele, državne reprezentativke u kadetskoj konkurenciji, koja je i osvajačica brojnih medalja.

Galerija

Bonus video: