Mladić iz Plužina osumnjičen da je ustrijelio srnu

"Krivičnom prijavom obuhvaćen je i D.B. (53) iz Plužina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"
62 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2014. 18:02h

đPolicija iz Plužina je podnijela krivična prijavu Lj.B. (19) iz tog grada, koga sumnjiče da je ubio srnu u selu Goransko i time počinio krivično djelo nezakonit lov.

"Krivičnom prijavom obuhvaćen je i D.B. (53) iz Plužina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navdi se u saopštenju policije.

Odstrijel srne je prijavljen 22. juna ove godine.

"Pretresom kuće D.B, koju koristi i Lj.B, a koji je izvršen po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, pronađena je i oduzeta lovačka puška „Brno“, cal. 16 mm i 7x57R mm, za koju je D.B. prikazao oružni list čija je važnost istekla. Izvršena su i odgovarajuća vještačenja u Forenzičkom centru.

Sveukupne policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Lj.B. i D.B. počinili krivična djela koja im se krivičnom prijavom stavljaju na teret. Krivična prijava protiv osumnjičenih lica procesuirana je u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: