Realizovani ekstradicija i transfer iz Srbije u Crnu Goru

547 pregleda 0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.10.2014. 16:52h

Službenici NCB Interpol Podgorica realizovali su ekstradiciju jednog i transfer takođe jednog lica iz Republike Srbije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije.

Ekstradiran je Dražan Stevović (42) iz Žabljaka, državljanin Crne Gore. On se potraživao međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica radi privođenja na nastavak izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, na koju je osuđen presudom Vrhovnog suda Crne Gore iz 2001. godine zbog krivičnih djela razbojništvo i razbojnička krađa, kao i zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Baru iz 2008. godine zbog krivičnog djela falsifikovanje novca.

Transferisan je Aleksandar Gačević (45) iz Mojkovca, državljanin Crne Gore. Transfer Gačevića realizovan je po njegovoj molbi koju su uvažili nadležni organi u Crnoj Gori, radi izdržavanja preostalog dijela kazne zatvora u zemlji.

On je, kako je saopšteno, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina osuđen presudom Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu iz 2010. godine, kojom je obuhvaćena i presuda Okružnog suda u Smederevu, a koja je priznata presudom Višeg suda u Bijelom Polju iz 2014. godine, zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje, falsifikovanje novca i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: