Listinzi ostaju u spisima predmeta

Zahtjev advokata Božovića uslijedio je nakon novih pojašnjenja vještaka Predraga Boljevića, koji je ostao pri tvrdnji da je vještačio originalne telefonske listinge...
144 pregleda 1 komentar(a)
Milenko Mića Rabrenović
Milenko Mića Rabrenović
Ažurirano: 30.10.2014. 08:30h

Nalazi vještaka telekomunikacija o listinzima telefona ostaće kao dokazi u predmetu Milenka Miće Rabrenovića, kome se sudi zbog prijetnji novinarki Oliveri Lakić i njenoj porodici.

Sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović, odbila je predlog branioca optuženog, advokata Slavimira Božovića koji je insistirao da se ti dokazi izuzmu iz spisa predmeta i da se uradi novo vještačenje. “Procesnim rješenjem od 21.2.2014. godine odbijen je vaš predlog da se iz spisa izuzmu listinzi spornih telefona, jer je utvrđeno da su prikupljeni na valjan način. Ne prihvata se ni predlog odbrane da se opet uradi vještačenje”, kazala je juče sutkinja.

Zahtjev advokata Božovića uslijedio je nakon novih pojašnjenja vještaka Predraga Boljevića, koji je ostao pri tvrdnji da je vještačio originalne telefonske listinge...

“Ono što je meni dostavljeno od tužilaštva, po svim karakteristikama, bilo je u skladu sa listinzima koje sam u ranijim predmetima dobijao od operatera", istakao je vještak.

Boljević je naglasio da je ostao pri svemu što je naveo u nalazu, ali uz raniju dopunu da ne može eksplicitno da tvrdi da je ista osoba u identično vrijeme koristila kartice službenog broja Rabrenovića i telefona (068-389-***)...

“Moja korekcija uslijedila je u skladu sa mojim ranijim vještačenjima u nekim sličnim situacijama. U drugom, paralelnom predmetu, sa sigurnošću sam tvrdio da optužena osoba nije koristila broj (068-389-***), ali ovdje mogu da kažem da postoji mogućnost da je riječ o istoj osobi, koja koristi ove dvije kartice”, pojasnio je Boljević.

Vještak je na ranijim ročištima tvrdio da je petnaestak dana prije nego je prijećeno novinarki Lakić, više puta u isto vrijeme i na istim baznim stanicama registrovani službeni broj okrivljenog Rabrenovića i telefon (068-389-***), za koji je dobrovoljac iz Danilovgrada Milan Grgurević tvrdio da je njegov kada se lažno prijavio da je prijetio novinarki.

Tokom jučerašnjeg ročišta tužilac, advokat ali i sutkinja tražili su sitnija pojašnjenja od vještaka o tome kako se i u kojim pozicijama preklapaju neke bazne stanice u gradu, a posebno na 26. januar 2011. godine kada su dvije stanice na različitim lokacijama zabilježile kontakte spornih telefona.

Vještak je na pitanje tužioca Saše Čađenovića odgovorio da nikada ranije u praksi nije imao prilike da se na istoj ili različitoj mreži u isto vrijeme identifikuje broj sa istim IMEI brojem aparata. Vještak je naglasio da je takva mogućnost u praksi, ipak, moguća...

Nekadašnji šef obezbjeđenja bivšeg direktora UP Veselina Veljovića optužen je da je 9. februara posredno prijetio Lakić... On je, prema optužnici, zvao i slao prijeteće poruke sa njemačkog broja, predstavljajući se kao Boško.

Bonus video: