Članovi škaljarske grupe uhapšeni zbog sumnje za pokušaj iznude 15.000 eura

Inspektori Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije jutros su, pretresom nekoliko stanova u Podgorici i Nikšiću, pronašli i oduzeli više pištolja
236 pregleda 0 komentar(a)
Centar bezbjednosti, Foto: Zoran Đurić
Centar bezbjednosti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.10.2014. 18:51h

Kotoranin Danijel Mahovića (25) i Nikola Jeremić (34) iz Kragujevca uhapšeni su sinoć zbog sumnje da su pokušali da reketiraju Branislava Latkovića iz Kotora, sapšteno je na pres konferenciji podgoričkog Centra bezbjednosti.

Njima su službenici kotorske policije lisice na ruke stavili nakon što je Latković prijavio da su mu, tokom oktobra, više puta prijetili i tražili da im da 15.000 eura.

Savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović je na pres konferenciji kazala da su Mahović i Jeremić saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, nakon čega im je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru.

Uhapšeni Mahović i Jeremić članovi su takozvanog “škaljarskog” klana, na čijem su čelu navodno braća Jovica i Igor Vukotić.

Popović je podsjetila i na nedavno hapšenje Kotorana Dalibora Đurića i Jovana Jovanovića, koji su takođe članovi “škaljarskog” klana.

Njih dvojica uhapšeni su zbog sumnje da su reketirali Kotoranina Marjana Netzmeskala, kojem su prijeteći oduzeli “Mercedes A 160” i plovilo „Featon“.

Rasvijetljeno više krivičnih djela

Podgorička policija je tokom oktobra rasvijelila više krivičnih djela, među kojima je i pokušaj ubistva Jovane Kikanović, aktiviranje bombe ispred kuće Aleksandra Lakovića, nekoliko krađa..

To je danas, na pres konferenciji kazao načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Vojislav Dragović.

On je istakao da je zbog pokušaja ubistva Jovane Kikanović, podnijeta prijava protiv tridesetsedmogodišnjeg M.B.

Policija sumnja da je on 25. maja u ulici Mojkovačkoj, u Podgorici, iz vatrenog oružja ranio Kikanovićevu.

Za bacanje bombe ispred kuće Lakovića osumnjičen je V.P.(21), koji je, prema informacijama “Vijesti” danas saslušan u Osovnom državnom tužilaštvu.

Njemu je na teret stavljeno da je 30. jula, oko 00,30 sati, u ulici Kralja Nikole, bacio bombu “M 75” ispred ulaznih vrata kuće Lakovića.

Dragović je kazao i da je rasvijeljena teška krađa počinjena u noći između 22. i 23. oktobra na štetu Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU).

Za tu krađu osumnjičen je Đ.Z. (33). On je, sumnja policija, provalio prozor na kancelarili CANU-a, ušao u jednu od kancelarija i ukrao risiver, dva fotoaparata marke „Cannon“, mobilni telefon i naočare. Prije dva dana podgorička policija podnijela je prijavu protiv sedamnaestogodišnjaka A.M., Š.I. i Č.M. zbog sumnje da su ukrali četiri motocikla.

Inspektori Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije jutros su, pretresom nekoliko stanova u Podgorici i Nikšiću, pronašli i oduzeli više pištolja.

Savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović saopštila je da su u Podgorici pretresena tri stana u naselju Konik i jedan u Nikšiću, u naselju Kličevo.

Dragović je, govoreći o rezultatima postignutim tokom oktobra podsjetio da je rasvijetljena krađa počinjena u kući u Donjoj Gorici, koju koristi ambasadorka Poljske u Crnoj Gori Grižana Sikorska, za koju su osumnjičeni maloljetnici G.N. (15), R.P. (14) i V.N. (15), pet teških krađa počinjenih na štetu „Mil-Popa“, za koje je osumnjičen Darko Pavićević (36).

On je istakao i da je 20. oktobra podnijeta prijava protiv Radomira Mijovića (24), zbog sumnje da je ukrao četiti automobila, ali i na rasvjetljavanje bombaškog napada na Anta Buškulića, Duška Buškulića i Slavišu Šćekića, za koje su osumnjičeni Filip Brnović (23) i Nebojša Braković (24).

Četiri dana ranije, kazao je on, rasvijetljeno je i razbojništvo počinjeno 11. otobra u marketu „Info lab“, za koje je osumnjičen Dragan Ljucović (26).

Bonus video: