Četiri poslanice podnijele krivičnu prijavu protiv Informera

7 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.10.2014. 19:44h

Poslanice crnogorskog parlamenta Azra Jasavić, Branka Bošnjak, Jelisava Kalezić i Ljiljana Đurašković, danas su Vrhovnom državnom tužiocu podnijele krivičnu prijavu protiv kako navode tabloida "Informer CG", njegovog glavnog urednika Novaka Uskokovića i autora tekstova tog tabloida, zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz članova 211 i 395.

"Prijavom je ukazano da je djelatnost Informera u funkciji kršenja ljudskih prava i sloboda, ugrožavanja javnog morala, dostojanstva, ugleda i časti građanina, a time i vršenja krivičnih djela. Navedeno ponašanje Informera kroz nepoštovanje i neizvršavanje pravnosnažnih sudskih odluka, kojim im je zabranjeno ovakvo ponašanje u junu ove godine,ukazuje da se radi o unaprijed planiranim aktivnostima ovog lista na diskreditaciji neistomišljenika vlasti", navodi se u saopštenju Pozitivne Crne Gore.

One napominju da Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i stavovi Evropskog suda za ljudska prava, pokazuju da ovakav ili sličan način izvještavanja koji koristi Informer, ne uživa zaštitu.

Bonus video: