Ujdurma okončana uslovnom osudom

Hajka je počela nakon što su dvije pijane osobe u jednom restoranu verbalno meltretirae direktora "Vijesti" i njegove prijatelje
98 pregleda 3 komentar(a)
Mirčeta Mališić (novine), Foto: Vijesti
Mirčeta Mališić (novine), Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.10.2014. 06:49h

Šef obezbjeđenja “Vijesti” Mirčeta Mališić, osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Prema presudi sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Jelene Perović on će, ukoliko u sljedeće dvije godine počini novo krivično djelo, morati da robija, zato što je na molbu svoje snahe privremeno uzeo na čuvanje poluautomatsku pušku, lovački karabin i pištolj. Za to oružje postoje uredni oružni listovi i dozvole, koje Mališić prilikom pretresa nije imao kod sebe.

Mališić je objasnio da ga je supruga Zdravka Ivanovića, čije je oružje, zamolila da puške i pištolj prebaci kod sebe na čuvanje, zbog zdravstvenih problema njenog supruga.

“Zamolila me je da zbog zdravstvenih problema njenog supruga i bezbjednosti njihove porodice, pričuvam oružje dok mu ne bude bolje. Nisam uzeo oružne listove, jer zaista nijesam znao da moram da ih imam kod sebe. Žao mi je, ali mi je njihova bezbjednost u tom trenutku bila najbitnija”, kazao je je Mališić.

Njegov branilac, advokat Branislav Lutovac, konstatovao je da Mališić nikada ranije nije krivično gonjen, ni osuđivan. On je rekao da je evidentno da je tada pokušavao samo da pomogne bratu od ujaka i njegovoj porodici.

Ujdurma na Mališića krenula je nakon što su ga direktor Osnovne škole "Dragiša Ivanović" Niko Raičević i njegov prijatelj Krsto Petrić lažno optužili da je ugrožavao njihovu bezbjednost.

Oni su najprije u jednom podgoričkom restoranu, vidno alkoholisani dobacivali direktoru “Vijesti” Željku Ivanoviću i njegovim prijateljima, usput prijeteći da će se obračunati sa političkim neprijateljima režima.

Na snimku sa kamera lokala, vidi da su se Raičević i Petrić više od sat bahato i nedolično ponašali, zbog čega su gotovo svi gosti napustili kafić.

Prije nego je i Ivanović sa suprugom i prijateljima izašao, u lokal je ušao Mališić, koga su optužili da ih je ugrožavao.

Policija je nakon toga izvršila pretres Mališićevog stana i pronašla oružje.

Bonus video: